Hollywoody sztárok figyeltek fel középiskolások Alien-előadására

Hollywoodi sztárok is felfigyeltek egy New Jersey-i középiskola diákjainak Alien-előadására, melynek jelmezeit és díszleteit is maguk készítették főként újrahasznosított hulladékokból – számolt be róla a BBC News.

A North Bergen-i gimnázium növendékei az 1979-es A nyolcadik utas: a Halál című Ridley Scott-filmklasszikust állították színpadra iskolájukban a múlt héten. Az előadásról készült néhány rövid felvétel bejárta a közösségi médiát, és nagy feltűnést keltett.

Mások mellett A Gyűrűk Ura sztárja, Elijah Wood is elragadtatottan írt a darab jelmezeiről és díszleteiről.

Bár a darabot eredetileg csak kétszer játszották volna, a siker hatására North Bergen polgármestere felajánlotta, hogy finanszírozza a további előadásokat.

Scott scifijében John Hurt, Sigourney Weaver és Tom Skerritt játszotta a főbb szerepeket. A film a Nostromo űrhajón játszódott, amelynek legénységét egymás után levadássza egy földönkívüli szörnyeteg. Az Ellen Ripley-t alakító Sigourney Weaverből ez a film csinált sztárt. A scifiklasszikussá vált produkcióhoz több folytatás is készült.

Alien: The Play

NBHS Drama Club presents “ALIEN: THE PLAY” (based on the popular 1979 film) Two nights only! MARCH 19 & 22 @ 7pm – $5 at the door North Bergen High School, 7…

A darabot a film forgatókönyve alapján a gimnázium angoltanára, Perfecto Cuervo írta az iskola színjátszóklubja számára.

Cuervo készítette az Alien: The Play című darab trailerét is, amelyet a bemutató estéjén töltöttek fel a netre. A darabban Weaver ikonikus szerepét a végzős Gabriella Delacruz játszotta el.

A jelmezeket, köztük az alien maszkját és az űrruhákat, valamint a díszleteket, beleértve a mozgatható zsilipajtókat, a diákok készítették. Még az az emlékezetes jelenet is szerepel az előadásban, amikor egy alien kibújik az egyik űrhajós mellkasából.

Alien, avagy az Idegenek közöttünk „járnak” / ContextUs

A magyar film rajongóinak minden bizonnyal ismerősen cseng Szöllősi Géza neve. Ha máshonnan nem, Pálfi György Taxidermia című filmjének különleges képi világa kapcsán, melyet többedmagával készített. Az 1977-ben született Szöllősi Géza azonban a látványtervezés mellett képzőművészettel és grafikával is foglalkozik. 1997-1999 között a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán festészetet tanult, majd 1999-2004 közt a MOME grafika szakának hallgatója.

A darabot a becslések szerint nem egészen 3500 dolláros (993 ezer forintos) költséggel állították színre. A hét hónap alatt elkészült előadás művészeti rendezője Steven Defendini, a gimnázium művészettanára volt – írta a The New York Times.

Paul Scheer, az Alelnök-sorozat szereplője több Twitter-bejegyzést is megosztott követőivel az előadásról, és felvetette, hogy a középiskolásoknak a Broadwayn is elő kellene adniuk a darabot.

No Title

Can’t stop posting video from this – Alien needs to go to Broadway NOW! (But only with HS kids) https://t.co/Q5hIhFlOtN

Az előadáshoz New Jersey kormányzója, Phil Murphy szintén gratulált a közösségi médián. A nyolcadik utas: a Halál hivatalos Twitter-oldala ugyancsak megdicsérte egy bejegyzésben a diákok munkáját.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból