Obama egykori hivatalos fotósa érzékletes felvételeken állítja szembe egymással Trumpot és az ex-elnököt

Barack Obama egykori fotósa, Pete Souza zseniális képeiből könyv jelent meg Shade: A Tale of Two Presidents címmel (magyarul Árnyék: Mese két elnökről).

A Fehér Ház korábbi hivatalos fotográfusának kedden megjelent műve bővelkedik olyan archív felvételekben, amelyek sokakban nosztalgiát kelthetnek.

Pete Souza mindenhová elkísérte Barack Obamát és olyan közelségben töltött 8 évet az egykori elnök mellett, mint nagyon kevesen. Souza bevallása szerint e hosszú idő alatt csak egyetlen napot hiányzott a munkából betegség miatt.

Souza 2017. január 20-án megszüntette hivatalos Instagram-profilját, és saját neve alatt nyitott egy új fiókot.

Ezen a felületen posztol képeket az Obama-időszakból, melyeket rövid szöveges leírásokkal egészít ki. Noha név szerint nem említi Trumpot, de 46 mínusz 1-ként hivatkozik rá. Ez egyértelmű utalás arra, hogy Donald Trump az USA 45. elnöke. Souza a maga módján az Instagramon kifejti véleményét a jelenlegi amerikai politikával kapcsolatban is. A közösségi média platformon több mint 2 millió követője van.

Abból a több mint 2 millió fényképből, amelyet Barack Obama elnöksége alatt készített, két könyvet is publikált.

A legutóbbi, a Shade: A Tale of Two Presidents  az Államokban október 16-án jelent meg. Nem véletlen a címválasztás: Souza a fotók és képaláírások révén érzékelteti  a két elnök közötti különbséget.

19382184 303
Pete Souza / Fotó: picture-alliance / AP Photo / C. Dharapak

Pete Souza egyébként a Reagen-kormány alatt is a Fehér Ház hivatalos fotográfusa volt. Szabadúszóként megörökítette a koszovói menekültválságot az 1990-es években, csakúgy mint Afganisztán amerikai megrohanását és Kabul elestét 2001 végén.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból