Követem Közélet Egy környezetvédelmi csoport keményen beint Jair Bolsonaro brazil elnöknek

Egy környezetvédelmi csoport keményen beint Jair Bolsonaro brazil elnöknek

Promóció

Az Offset Earth civil szervezet 17 ezer fát ültet Madagaszkárra, amikbe egyesével vésik bele Jair Bolsonaro brazil elnök nevét. A szervezet az adományoknak köszönhetően telepíthet a tervezettnél jóval nagyobb erdőt.

Promóció
- Advertisement -

„Tüntetőerdőt” telepít Madagaszkárra az Offset Erath szervezet, írja a DazedAz erdő csemetéibe egyenként és tüntetőleg festik fel a brazil elnök Jair Bolsonaro nevét. A „trópusi Trump-ként” is kikiáltott politikus ugyanis már napok óta vonakodik az amazonasi erdőtűz megállításától, miközben azt állítja, ura a helyzetnek.

Az Offset Earth “tüntetőerdőket” telepít Jair Bolsonaro nevében / Fotó: Offset Earth

A környezetvédő szervezet eredetileg ezer fát ültetett volna a szigetre. Közösségi finanszírozásból végül 17 ezer fára elegendő összeget kalapozott össze. Ezzel 2,33 tonnával csökkentik a szén-dioxid kibocsátás szintjét, ami 147 napnyi elektromos áramhasználatnak felel meg.

Leonardo DiCaprio hatalmas összeggel támogatja az amazonasi tűzvész megfékezését

Soha nem látott mértékben ég az amazonasi esőerdő. Szívszorító képek tanúsítják a lángokban álló dzsungelt ért katasztrófát. A tűzvész füstje még a több ezer kilométerre fekvő São Paulo városát is sötétségbe borította, így figyelmeztetve az embereket a természet élet-halál harcára. Sajnálatosan a brazíliai vezetők, mint amilyen Jair Bolsonaro miniszterelnök is, nem fogják fel a helyzet súlyosságát.

Az Offset Earth honlapja az adományozók számára azt is lehetővé teszi, hogy figyelemmel kísérjék ökológiai lábnyomukat és élőben követhessék az erdő fejlődését. Bolsonaro hatalomra kerülése óta 82%-kal nőtt az erdőtüzek száma Amazóniában, csak augusztusban pedig 430 négyzetkilométert zsugorodott a területe.


Elliot Coad, az Offset Earth tagja szerint a cél egyértelműen az, hogy az erdőirtást felváltsa az erdőtelepítés („reforestation’ instead of ‘deforestation). A tüntetőerdő ötlete pedig, hogy Bolsonaro fákat ültet, egy napon talán tényleg valóssággá válhat. A világpolitika jelen állása viszont még mindig nem veszi elég komolyan a klímaváltozás problémáját.

Promóció
ForrásDazed
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3