Követem Közélet Egy környezetvédelmi csoport keményen beint Jair Bolsonaro brazil elnöknek

Egy környezetvédelmi csoport keményen beint Jair Bolsonaro brazil elnöknek

Promóció

Az Offset Earth civil szervezet 17 ezer fát ültet Madagaszkárra, amikbe egyesével vésik bele Jair Bolsonaro brazil elnök nevét. A szervezet az adományoknak köszönhetően telepíthet a tervezettnél jóval nagyobb erdőt.

Promóció

„Tüntetőerdőt” telepít Madagaszkárra az Offset Erath szervezet, írja a DazedAz erdő csemetéibe egyenként és tüntetőleg festik fel a brazil elnök Jair Bolsonaro nevét. A „trópusi Trump-ként” is kikiáltott politikus ugyanis már napok óta vonakodik az amazonasi erdőtűz megállításától, miközben azt állítja, ura a helyzetnek.

Az Offset Earth “tüntetőerdőket” telepít Jair Bolsonaro nevében / Fotó: Offset Earth

A környezetvédő szervezet eredetileg ezer fát ültetett volna a szigetre. Közösségi finanszírozásból végül 17 ezer fára elegendő összeget kalapozott össze. Ezzel 2,33 tonnával csökkentik a szén-dioxid kibocsátás szintjét, ami 147 napnyi elektromos áramhasználatnak felel meg.

Leonardo DiCaprio hatalmas összeggel támogatja az amazonasi tűzvész megfékezését

Soha nem látott mértékben ég az amazonasi esőerdő. Szívszorító képek tanúsítják a lángokban álló dzsungelt ért katasztrófát. A tűzvész füstje még a több ezer kilométerre fekvő São Paulo városát is sötétségbe borította, így figyelmeztetve az embereket a természet élet-halál harcára. Sajnálatosan a brazíliai vezetők, mint amilyen Jair Bolsonaro miniszterelnök is, nem fogják fel a helyzet súlyosságát.

Az Offset Earth honlapja az adományozók számára azt is lehetővé teszi, hogy figyelemmel kísérjék ökológiai lábnyomukat és élőben követhessék az erdő fejlődését. Bolsonaro hatalomra kerülése óta 82%-kal nőtt az erdőtüzek száma Amazóniában, csak augusztusban pedig 430 négyzetkilométert zsugorodott a területe.


Elliot Coad, az Offset Earth tagja szerint a cél egyértelműen az, hogy az erdőirtást felváltsa az erdőtelepítés („reforestation’ instead of ‘deforestation). A tüntetőerdő ötlete pedig, hogy Bolsonaro fákat ültet, egy napon talán tényleg valóssággá válhat. A világpolitika jelen állása viszont még mindig nem veszi elég komolyan a klímaváltozás problémáját.

ForrásDazed
Promóció

legnépszerűbbek

A legszürreálisabb ötletek, hogyan védheted meg magad a koronavírus ellen

A kínai emberek saját kezükbe vették a sorsukat, maguknak gyártanak védőmaszkokat!

A pillanat, amikor az álmodozó turistát elgázolja a valóság

Nem véletlen, hogy egyes helyeken már turistaadót szednek.

Színésznők, akik nem szégyellik terhes alakjukat és döngő lépteiket

Bátran pózolnak fürdőruhában, domború hassal is és döngő léptekkel, ezek a büszke anyukák.
Promóció

a szerk. ajánlása

Tudtad? Kultúránként egészen mást jelent, amit a kezünkkel csinálunk

Ami egyik helyen a kedvesség jele, az máshol durvaságnak számít.

A nosztalgiavonat átrobogott a vásznakon – Ezek voltak 2019 legjobb külföldi filmjei a ContextUs szerint

Volt egyszer egy 2019-es év, amelyben korunk legnagyobb mesterei és feltörekvő tehetségei egyaránt megmutatták, hogyan is kell filmet készíteni.

Ezek minden idők legdrágábban elkelt festményei

Cikkünkben górcső alá vesszük a valaha legdrágábban elkelt tíz festményt, és arról is esik pár szó, miért kerülnek bizonyos festmények többe, mint mások.
Promóció

ez is érdekeltéged
<3