Mi a közös Conan O’Brienben és Meryl Streepben? A helyes válasz, hogy mindketten kiugróan magas intelligencia-hányadossal rendelkeznek. Bemutatunk 21 hírességet, akik kiemelkedő, 130 vagy afölötti pontszámot értek el az IQ-teszten.

Mi az a Mensa? Azon nemzetközi egyesület, melynek célja, hogy összefogja a magas intelligenciájú, pontosabban a Mensa által elfogadott intelligenciateszten kiemelkedő eredményre képes embereket, tekintet nélkül korukra, nemükre, származásukra vagy társadalmi helyzetükre.

Conan O’Brien – IQ: 160

Conan Obrien Iq Tbs
Fotó: Tbs

A bevezető után ér nem meglepetésként az amerikai műsorvezető és vígjáték-forgatókönyvíró kiemelkedő IQ-ja. O’Brien a Harvardon végzett és a 160-as pontszáma Einsteinnel és Stephen Hawkinggal helyezi egy magasságba.

Meryl Streep – IQ: 143

Meryl Streep Iq Vittorio Zunino Celotto Getty
Fotó: Vittorio Zunino Celotto / Getty Images

Minden idők egyik legnagyszerűbb színésznője, Az ördög Pradát visel sztárja az IQ-teszten is meggyőzően teljesít. Olykor azonban még egy rutinos és intelligens színésznő is mellényúlhat, mint amikor elvállalta a főszerepet Robert Redford mellett a Gyávák és hősök című filmben. Még a zseniknek is lehetnek rossz döntéseik, de ettől függetlenül nagyon szeretjük!

David Duchovny – IQ: 147

David Duchovny Iq
Fotó: Getty Images

David Duchovny a közelmúlt egyik legbrilliánsabb színésze, a Princetonon és a Yale-en is szerzett diplomát. Ám az, hogy a hetedik évad után távozott az X-aktákból, nem bizonyult túl okos lépésnek – a karrierje leszállóágba került. Szerencsére észbe kapott és a két X-akták filmben még visszatért Fox Mulder ügynök szerepében.

Jayne Mansfield – IQ: 149

Jane Mansfield Iq
Fotó: Getty Images

A Too Hot to Handle sztárja komolyan vette a film címét: 1963-ban olyan szexi Playboy-anyagot készítettek róla, hogy az akkori főszerkesztőt letartóztatták szeméremsértés vádjával. Zseniálisan értett a reklámhoz.

Geena Davis – IQ: 140

Geena Davis Iq Associated Press
Fotó: Associated Press

Mindannyian tudjuk, hogy ha háromszor egymás után kimondjuk Beetlejuice nevét, akkor megjelenik, de úgy tűnik, ha a zseni szót ismételgetjük, akkor valósággá válik. Geena Davis folyékonyan beszél svédül, több hangszeren is játszik, és tagja a Mensa-klubnak, ahová csak az emberiség 98%-ánál intelligensebbek juthatnak be. Úgyhogy számold ki… – vagy inkább engedd át Geenának.

Steve Martin – IQ: 142

Steve Martin Iq Nbc Getty Images
Fotó: Nbc / Getty Images

Steve Martin nem csak kiválóan bendzsózik, a nevéhez fűzödik a beszéd közben kézzel mutatott idézőjel elterjesztése, a világon az egyik legviccesebb ember, ráadásul még zseni is. A Kaliforniai Állami Egyetemen még tanár akart lenni, de aztán mégis egy olyan pálya mellett döntött, amely lehetővé tette számára, hogy nyuszifüleket vegyen fel vagy átnyilazzák a koponyáját. Okos döntés!

Goldie Hawn – IQ: 140 fölött

Goldie Hawn Iq Bert Stern Getty Images
Goldie Hawn / Fotó: Bert Stern / Getty Images

Ne engedd, hogy a Rowan & Martin’s Laugh-In című bugyuta, szórakoztató műsorban feltűnt színésznő megtévesszen: Goldie Hawn Mensa-tag!

Dolph Lundgren – IQ: 160

Dolph Lundgren Iq Frazer Harrison Getty Images
Fotó: Frazer Harrison / Getty Images

Sose gondoltad volna a Rocky IV. svéd óriásáról, hogy ő a legélesebb kés a fiókban. Márpedig ez a legtöbb fiókban igaz lenne róla. Vegyészmérnökként diplomázott a Sydney Egyetemen, majd elnyert egy Fulbright-ösztöndíjat a MIT-re. Nem csak atomjaidra képes szedni, hanem még azt is megmondja, miből vagy.

Alicia Keyes – IQ: 154

Alicia Keyes Iq Paola Kudacki
Fotó: Paola Kudacki

Középiskolában évfolyamelső volt, majd onnan egyenes út vezetett a Columbia Egyetemre, amelyet végül zenei karrierje miatt nem fejezett be.

Sharon Stone – IQ: 148

Sharon Stone Iq Chris Pizzello Invision Ap
Fotó: Chris Pizzello / Invision /Ap

Éveken keresztül élt az a tévhit, hogy a zsenikével vetekedő IQ-jának köszönhetően Sharon Stone Mensa-tag. Aztán, 2002-ben az Oscar-díjas színésznő bevallotta, hogy mégsem tagja az elit társaságnak. Az azért mindenesetre elképesztő, hogy 15 évesen kezdte az egyetemet. Feltéve, ha nem ezt is csak kitalálta.

Matt Damon – IQ: 160

Matt Damon Iq Sam Jones Trunk Archive
Fotó: Sam Jones Trunk / Archive

Ő az a bostoni srác, aki a Good Will Hunting című film társ-forgatókönyvírója és főszereplője is volt, amely egy őstehetség matekzseniről szól, aki az egyik legjobb amerikai egyetemen dolgozott takarítóként. Nem véletlenül illett az a szerep annyira Damonra, aki a Harvardot hagyta ott azért, hogy az egyik legkeresettebb hollywoodi színész váljon belőle.

Lisa Kudrow – IQ: 154

Lisa Kudrow Iq The Indian
Fotó: The Indian Express

Mi kell ahhoz, hogy valaki megkaphassa a felettébb naiv és buta Phoebe szerepét a Jóbarátok-sorozatban? 154-es intelligenciahányados és egy pszichobiológiai diploma. Baromi okosnak kell lenned, hogy eljátszhasd a hülyét.

Tommy Lee Jones – IQ: 135

Tommy Lee Jones Robert Gauthier Contour Getty Images
Fotó: Robert Gauthier / Contour / Getty Images

Tommy Lee Jones cum laude minősítéssel diplomázott a Harvardon, diplomamunkájában a katolicizmus működési mechanizmusát vizsgálta Flannery O’Connor műveiben. Amikor a Love Story-ban eljátszotta Ryan O’Neil egyik harvardos kollégista társát, valószínőleg nem kellett hosszas kutatómunkát folytatnia előtte.

Cindy Crawford – IQ: 154

Cindy Crawford Iq Axelle Bauer Griffin Filmmagic
Fotó: Axelle Bauer-Griffin / Filmmagic

A ’80-as, ’90-es évek egyik nagy szupermodellje évfolyamelső volt középiskolás korában. Majd rövid ideig vegyészmérnöknek tanult a Northwestern Egyetemen, mielőtt teljes munkaidőben elkezdett volna modellkedni. Ötvenéves korán túl is még mindig gyönyörű, 2017-ben Versace-divatbemutatón vett részt, jelenleg pedig az olasz San Benedetto ásványvíz reklámarca.

Quentin Tarantino – IQ: 160

Quentin Tarantino Iq Atp
Fotó: Atp

Érettségi bizonyítványt nem szerzett, de a 160-as IQ-ját a formabontó kultfilm, a Pulp Fiction is bizonyítja. Intellektuális sznobériával azonban még az ellenségei sem vádolnák.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Nem hiszek az elitizmusban. Nem hiszem, hogy a közönség nálam butább emberekből áll. Én vagyok a közönség[/perfectpullquote]

– nyilatkozta Tarantino.

Hedy Lamarr: igen magas

Hedy Lamarr Cordon Press
Fotó: Cordon Press

Az 1949-es kasszasiker, a Sámson és Delilah női főszereplőjét a világ legszebb asszonyának kiáltották ki az MGM aranykorában. De a bécsi születésű sztárnak esze is volt: George Antheil zeneszerzővel feltalálta az egyidejű frekvenciaváltást, amely segítségével a második világháborúban a nácik nem tudták hatástalanítani a szövetségesek rádiós irányítású torpedóit. A találmányt a mai vezeték nélküli kommunikációban is használják.

Madonna – IQ: 140

Madonna Iq Getty Images
Fotó: Getty Images

Nem tévedünk nagyot, ha azt mondjuk, hogy Madonna egy művész-zseni, aki a ’80-as évektől egészen az új évezredig uralta és formálta a popkultúrát. Azt mondják, az IQ-ja 140 körül van, az embereknek mégsem az intelligenciateszt eredménye ugrik be róla először.

Reggie Jackson – IQ: 160

Reggie Jackson Iq Goldenagebaseballcards
Fotó: Goldenagebaseballcards

Öt világbajnoki cím, 14 all-stars döntő, 563 home run és 0,357-es átlagos ütőhatékonyság októberben (innen jött a Mr October becenév is). De ezek a számok sem mondanak el mindent minden idők egyik legjobb baseball-játékosáról. 160-as IQ-jával Jackson lehet a legokosabb baseballos.

Jodie Foster – IQ: 132

Jodie Foster Rebecca Cabage Invision Ap
Fotó: Rebecca Cabage Invision / Ap

A színésznő, aki a Taxisofőrben 12 éves prostituáltat játszott, mindig is koravén volt. Kilenc hónaposan már beszélt és háromévesen önállóan megtanult olvasni. Miután anyanyelvi szinten megtanult franciául a gimnáziumban, egy időre búcsút mondott Hollywoodnak, amíg a Yale-en magna cum laude lediplomázott irodalomból.

Nicole Kidman – IQ: 132

Nicole Kidman Iq Daniele Venturelli Getty Images
Fotó: Daniele Venturelli / Getty Images

Kiegyensúlyozottság, vonzerő és jó beszédkészség gyakran a ragyogó és magasan képzett elmék sajátja. Nem meglepő hát Nicole Kidman magas pontszáma. Intelligenciáját az is bizonyítja, hogy amikor elvált Tom Cruise-tól, azt nyilatkozta a sajtónak, hogy nem akarja a szcientológia tanai szerint nevelni a gyerekeit.

James Woods – IQ: 184

James Woods Iq Mediapunch Rex Shutterstock
Fotó: Mediapunch Rex Shutterstock

Elképedtünk, amikor meghallottuk, hogy James Woods-nak 184-es az IQ-ja. És hogy ki mondta ezt? Maga James Woods. Az biztos, hogy az MIT-n végzett.

Köszönjük, Purple Clover!

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.