Azok, akik beszélnek az állataikhoz, okosabbak, mint akik ezt nem teszik

Sokak mindennapi szokása az, hogy kedvenceikhez rendszeresen beszélnek, kérdeznek és talán családi gondjaikat is elmesélik. Úgy tűnik, hogy ennek komoly tudományos háttere is van.

Ha azon kapod, hogy a bosszantó kollégádról beszélsz a kutyádnak, vagy megvitatod a macskáddal, hogy mi legyen a vacsora, megkönnyebbülhetsz! 

Ez nem annak a jele, hogy megőrültél, a Science álláspontja szerint fontos tulajdonságokról árulkodik, ha beszélgetsz a háziállatoddal. Egy érdekes tanulmány még érdekesebb tényeket tárt fel erről.

Allatokkal Beszelgetes, Hazialatokkal Beszelgetes, Okosabb Az Aki Allatokkal Beszelgetes
/ Fotó: Bright Side
Az állatok a barátaink. Mindig a közelünkben vannak, támogatást és segítséget kapunk tőlük, amikor szükségünk van rá. Nem csoda, ha néha úgy érezzük, meg kell osztanunk velük az érzéseinket és a gondolatainkat. Ezekre a velük folytatott beszélgetéseinkre tudományos magyarázat is van.
Allatokkal Beszelgetes, Hazialatokkal Beszelgetes, Okosabb Az Aki Allatokkal Beszelgetes1
/ Fotó: Bright Side

Tudományosan antropomorfizmus nevezik azt a jelenséget, amikor nem emberi lényeket vagy tárgyakat emberi tulajdonságokkal és érzésekkel ruházunk fel. Ezt pedig sokkal inkább az intelligencia és a kreativitás teszik lehetővé, mintsem az ostobaság vagy az őrültség. 

Allatokkal Beszelgetes, Hazialatokkal Beszelgetes, Okosabb Az Aki Allatokkal Beszelgetes3
/ Fotó: Bright Side
Ha mélyebben beleássuk magunkat, rá fogunk jönni, hogy ez a dolog gyermekkorban kezdődik. A gyerekek a semmiből is képesek maguknak barátot kreálni. Mindenki emlékszik még arra, mikor esténként az összes plüssjátékát betette maga mellé az ágyba, nehogy egyik is megsértődjön. A szülők pedig örültek annak, hogy gyermekükön látják a hűségnek, a barátságnak és a kommunikációnak ezt a formáját.
Allatokkal Beszelgetes, Hazialatokkal Beszelgetes, Okosabb Az Aki Allatokkal Beszelgetes2
/ Fotó: Bright Side
De ahogy felnövünk, minden megváltozik. Azt hisszük, az ilyen viselkedésből már kinőttünk és magunk mögött kell hagynunk. Ha azt látjuk, hogy felnőtt a számítógépéhez vagy a telefonjához beszél, éretlennek vagy talán őrültnek is hisszük.
Allatokkal Beszelgetes, Hazialatokkal Beszelgetes, Okosabb Az Aki Allatokkal Beszelgetes4
/ Fotó: Bright Side
Valójában azonban nincs különbség azok között, akik élettelen tárgyakhoz és akik a háziállataikhoz beszélnek. Egy felmérésből az is kiderült, hogy azok, akik nagyon szeretik az autójukat, hajlamosak személyiséget tulajdonítani neki.
Allatokkal Beszelgetes, Hazialatokkal Beszelgetes, Okosabb Az Aki Allatokkal Beszelgetes5
/ Fotó: Bright Side
Most már biztos lehetsz benne, hogy nincs miért aggódnod! A szokásod, hogy hazaérve elmeséled a kutyádnak, milyen volt a napod, teljesen természetes és normális dolog. Csak azt mutatja, hogy az agyad megfelelően működik. Legközelebb, ha sétáltok az utcán, és közben beszélsz a kutyáddal, ügyet se vess a járókelők furcsa pillantásaira! Csak irigykednek az intelligenciádra!
Allatokkal Beszelgetes, Hazialatokkal Beszelgetes, Okosabb Az Aki Allatokkal Beszelgetes6
/ Fotó: Bright Side

Nem csak mi emberek beszélgetünk állatainkhoz, hanem az állatok is egymás között. Korábbi cikkünk arra hívja fel a figyelmet, hogy akár távolságtartást is gyakorolhatnak.

Az alábbi cikkünk a Bright Side angol fordítása által készült.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

napi 3 kave egeszseges, egeszseges kavet inni, kave ivas

Napi 3-4 csésze kávé még jót is tesz az egészségednek

A kávézás hátrányairól többet lehetett olvasni az elmúlt években, mint az előnyeiről. Ám a legfrissebb kutatások szerint sokkal több pozitív hatása van szervezetünkre, mintsem negatív, így kifejezetten egészséges szokásnak mondható.

jol ismert termek, jol ismert termekek korabban, jol ismert termekek a kezdetekben

10 jól ismert termék legelső példányai

Ezt a többször használható fogamzásgátló eszközt báránybőrből készítették Svédországban, az 1600-as években. A használati utasítása is fennmaradt, amiben azt írják, hogy meleg tejjel kell tisztítani, hogy elkerüljék a nemi betegségek terjedését.

haj egeszseg, haj apolasi tanacsok, haj apolasi tippek, egeszsegtelen haj5

8 dolog, amit a hajad elárulhat az egészségedről

A hajhullás összefüggésben állhat az endokrin rendszerrel és az immunrendszerrel, de lehet a cukorbetegség jele is. Ezért célszerű mielőbb orvoshoz fordulni. Rögtön kétségbe esni azonban felesleges, mert lehet, hogy csak egyszerű vitaminhiányról vagy stresszről van szó.

Nincs több cikk