7 hasznos okostelefon-funkció, amit ki kell próbálnod

A modern okostelefonoknak számos funkciója van, bárkit elérhetsz a világ másik végén is, pillanatok alatt küldhetsz üzenetet az összes barátodnak, és böngészhetsz az interneten. Nehéz lenne felsorolni az összes lehetőséget.

A Bright Side segítségével viszont összegyűjtöttünk 7 olyan okos trükköt, amiről valószínűleg nem is tudtad, hogy elérhető az okostelefonoddal.

Alakítsd át lehallgató készülékké

Néhány egyszerű módosítással átalakíthatod a mobilodat profi kémcuccá vagy bébiőrré. Az eszköz nagyon egyszerűen működik. Helyezd el a telefont egy elkülönített helyre, majd menj át egy másik helyiségbe, és hívd fel a telefont. A headseten keresztül, amit a telefonra csatlakoztattál, automatikusan fogadja a hívást, és máris hallgatózhatsz. Ez nem csak a kémeknek hasznos.

via GIPHY

Zárold a telefonodat örökre

Ha a telefonodat ellopták, és szeretnéd, hogy a rajta lévő privát adatok ne kerüljenek illetéktelen kezekbe, akkor ez egy hasznos funkció. A világ összes SIM kártyájához tartozik egy 15 jegyű IMEI számkombináció. Ha a telefonodat ellopták és nincs esélye, hogy viszont lásd, akkor hívd fel a telefongyártót, és a szám bediktálásával letilthatod a készüléket. Ha mindenki használná ezt a trükköt, akkor értelmetlenné válnának a telefonlopások. Ahhoz, hogy megtudd a készüléked IMEI kódját, egyszerűen hívd a *#6# kombinációt.

via GIPHY

Készíts mikroszkópot a telefonodból

Hihetetlenül hangzik, de nem kell drága berendezéseket vásárolnod ahhoz, hogy megnézd a szemnek láthatatlan mikrovilágot. Egy lencsére lesz szükség, olyanra, amilyen a lézeres mutatópálcában is megtalálható – azt helyezd a telefonod kamerája elé, és máris kész a hordozható mikroszkóp.

via GIPHY

Víz alatti felvételek

Nem minden okostelefont készítenek vízálló kialakításban. Ez viszont nem azt jelenti, hogy ne készíthetnél víz alatti felvételeket a telefonoddal. Egyszerűen készíthetsz vízálló tokot celofánból.

How to take the pictures under water with any Smartphone

How to take the pictures under water with iphone, galasy..and any smartphone http://www.BestApk24.Com/2014/05/iPhone-Galasys4-underwater.html With near summe…

Arcfelismerő zárolás

Az Androidos készülékeknél nem csak PIN, jelszó és gesztusvezérléses védelem áll rendelkezésre, hanem arcfelismerés, Face Unlock funkció is. Ennek bekapcsolása a Settings/Security/Screen Lock menüben érhető el.

via GIPHY

Hologram készítés házilag

A hologram magyar találmány – Gábor Dénes szabadalmaztatta –, és egy kis kézügyességgel neked is menni fog az elkészítése. A telefonod segítségével előállíthatsz 3D hologramot. Nincs szükséged másra, mint egy milliméterpapírra, CD-tokra, ragasztószalagra, tollra, ollóra, egy vágókésre és az okostelefonodra.

Turn your Smartphone into a 3D Hologram | 4K

Bored of New Apps? This is my tutorial on how to turn your phone into a Hologram Projector! Join the Mrwhosetheboss Squad: https://www.youtube.com/subscripti…

Növeld meg telefonod élettartamát

Az természetes, hogy a telefon töltőcsatlakozóján szennyeződés és por rakódik le. Leggyakrabban ez vezet a készülék korai elromlásához, ezért érdemes rendszeresen tisztán tartani ezt az alkatrészt. Sűrített levegővel vagy levegő injektálásával egyszerűen elvégezhető a karbantartás.

via GIPHY

Szeretnéd tudni, hogy melyik az a 10 legjellemzőbb hiba, amivel csökkented az okostelefonod élettartamát, akkor kattints ide.

További lifehack tippek és trükkök olvashatók a ContextUs Élet+Stílus rovatában!

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból