Oláh Ibolya a Partizán POP című műsor vendége volt, ahol Gulyás Mártonnal beszélgetett az egykori Megasztárban való felbukkanásáról, karrierről és a Magyarország című dalról.

Nehézkes indulás

Az interjú elején erról beszélgettek, hogy az Anyácska néven ismert  Illésné Áncsán Aranka volt az énekesnő egykori nevelője, akivel sokáig azért küzdöttek, hogy elindítsák Oláh Ibolya zenei pályafutását, mert egyértelműen látszódott rajta, hogy tehetséges – számolt be róla a 24.hu.

A cél az volt, hogy versenyeken és különböző Ki mit tud? eseményeken felfigyeljenek rá a szakmabeliek, viszont az áttörés éveken át nem jött el. Ezzel kapcsolatban Gulyás Márton azt kérdezte Oláh Ibolyáról, mennyire kezdte ki az önbecsülését, ambícióját és magabiztosságát, hogy nem sikerült akkor még érvényesülnie a szakmában.

Hát, mindegyiket kikezdte. Nagyon el voltam keseredve. A végén már nem is mosolyogtam, nem volt kedvem felkelni sem őszintén szólva. Aztán mondtam, hogy valaminek történnie kell, nem életem le így az életemet. Érdekes volt, mert utána anyum felajánlott egy takarítói állást, és száz százalékosan elfogadtam, és azt mondtam, hogy miért ne?

– mesélte.

Ekkor történt, hogy az egyik szabadnapján meglátta a Megasztár reklámját, és azonnal jelentkezett a tehetségkutató műsorba, ahol végül Tóth Vera után második helyezést érte el.

Megosztó volt a Magyarország című dal

Magyarország című dalnak Geszti Péter szerezte a dalszövegét, és Oláh Ibolya énekelte. A dal miatt sok politikai támadás érte az énekesnőt.

“Abban az időben nagyon hittem ebben a dalban. Meg az emberekben is. Már nem merném előadni. És nem is fogom. Már nem hiszek az emberekben. Hittem, hogy lehet jó dolgokat csinálni, hittem az összetartásban. Akkor érezte meg anyum, hogy milyen cigánynak lenni” – magyarázta Oláh Ibolya.
Geszti Péter egy Facebook-posztban reagált empatikusan az elhangzottakra. Elmondta, nagy kár, hogy így kezelték anno ezt a dalt és Ibolyát is, akit nagy hangú törött lélekként jellemez.

Szíven üt, amit a dalunkról mond, leginkább azért, mert értem, mit érez, és igaza is van. De azért egy napon még meggondolhatja. Meggondolhatjuk. A rossz győzelméhez nem kell más, csak az, hogy a jók ne tegyenek semmit

– tette hozzá.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

csuti kulcsar edina gwm

Csuti: Nekem nem jó, ha Edináék veszekszenek

Szabó András Csuti mondataiból arra lehet következtetni, hogy Kulcsár Edina és G.w.M kapcsolatában bőven akadnak mélypontok, viták és anyagi nehézségek is. Mindeközben az egykori házasok között béke és nyugalom honol.