Meghalt Giuseppe Berardelli, az az olasz pap, aki átengedte a lélegeztetőgépet egy fiatalabb betegnek.

Legalább 50 pap hunyhatott el

A 72 éves Giuseppe Berardelli a Lovere tartományban található Bergamo egyik kórházában hunyt el. Mint ismert, ez az a város, amelyet a legjobban sújtotta a koronavírus.

Olasz Pap Koronavirus Olaszorszag
Giuseppe Berardelli / Fotó: Oratorio Casnigo

Sajtóértesülések szerint Olaszországban legalább 50 pap hunyt el koronavírusban, írja a BBC.

Veszélyeztetett beteg volt Berardelli

Giuseppe Berardelli egyéb betegségekkel is küzdött, kifejezetten veszélyeztetett volt. A helyi hívők vásároltak neki lélegeztetőgépet.

No Title

Fr. Giuseppe Berardelli, a 72-year-old priest who gave a respirator (that his parishioners had purchased for him), to a younger patient (whom he did not know), has died from #coronavirus. “Greater love has no person…” (Jn 15:13) https://t.co/qXQ6knoE6n via @Araberara pic.twitter.com/uKxRNghire

Amikor megtudta, hogy egy fiatalabb beteg súlyos légzési nehézségekkel küzd, felajánlotta, hogy átengedi a gépet fiatalabb embertársának. A pap nem sokkal később életét vesztette.

Mennyi ideig marad életben az új típusú koronavírus?

Mennyi ideig marad életben az új típusú koronavírus? A koronavírus élettartama A vírusoknak a túléléshez és szaporodásukhoz szükségük van egy gazdaszervezetre. Az emberi szervezeten kívül a koronavírus nem életképes hosszabb ideig. Eddig azonban nem tudtuk, hogy pontosan mennyi ideig élnek túl a különböző anyagokra kerülve.

Sajtóértesülések szerint Casnigo lakosai az ablakaikból és erkélyeikről tapsolva fejezték ki részvétüket és tiszteletüket a pap áldozatáért, ahogy a hamvasztásra vitték Berardellit koporsóban. Temetési szertartás nem volt a szigorított törvények miatt.

Korábban beszámoltunk róla, hogy Bergamóból katonai konvojok szállították el a halottakat. Ebben a cikkünkben pedig olasz orvosok és civilek beszámolóit tolmácsoltuk.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk