Ferdinando Verderi, a neves divatmagazin olasz kiadásának kreatív igazgatója elmagyarázza a koncepció lényegét.

A fehér szín jelkép

„Hisszük, hogy az ilyen időszakokban egy néma címlap sokkal sokkal nagyobbat szól bármilyen szónál vagy képnél” – vallja Ferdinando Verderi a Vogue Italia online kiadásában.

Vogue Italia Fehér Cimlap 2
2020 Áprilisi Vogue-Címlap / Fotó: Vogue Italia

A kreatív igazgató szerint a fehér szín az erőt, a tisztaságot, a tiszteletet és a reményt jelképezi az egész világon. A néma címlap mögött azonban egy nagyon személyes és élő lapszám bontakozik ki.

Anna Wintour és Tom Ford összefogtak az amerikai divatiparért

Tom Ford, az Amerikai Divattervezők Tanácsának (CFDA) elnöke összefogott a Vogue főszerkesztőjével, Anna Wintour ral, hogy átstrukturálják a CFDA-Vogue Divatalapot a koronavírus-járvány miatt nehézségekkel küzdő divattervezők és a divatiparban dolgozó kisvállalkozások megmentése érdekében, írja a . Az alapot eredetileg a 2001. szeptember 11-i merénylet következtében a New Yorki-i divatipar által elszenvedett hosszútávú és helyrehozhatatlan károk enyhítésére hozták létre.

„Több mint negyven művész fogadta el a felkérésünket és működött közre ebben a számban, természetesen mindenki a saját otthonából. Azt kértük tőlük, hogy a járványhelyzetnek és korlátozásoknak megfelelően úgy jelenítsék meg a divatot, hogy az hitelesen és minél egyszerűbben kizárólag a személyes megéléseiket tükrözze” – magyarázta Verderi.

A beérkezett fotók az érzelmek lehető legszélesebb skáláját fedik le és együttesen korunk jelentős képi tanulságtételévé áll össze. Egyben dokumentálja egy távolról dolgozó közösség erőfeszítéseit is.

Világunk a divaton keresztül

Hozzátette, hogy ez a lapszám is azt a koncepciót képviseli, amire Emanuele Farneti lapigazgatóval mindig is törekedtek: a divaton keresztül mutatni be a világot.

https://www.instagram.com/p/B-r-8mxqzXk/

A következő művészek szerepelnek az áprilisi számban: Steven Klein, David Sims, Harley Weir, Oliver Hadlee Pearch, Emilie Kareh, Thomas De Kluvyer, Ibrahim Kamara, Charlotte Wales, Jack Davison, Max Pearmain, Laura Nash, Tyrone Lebon, Mert Alas, Marcus Piggott, Joe McKenna, Chris Simmonds, Larissa Hoffman, Drew Vickers, Tyler Mitchell, Roe Ethridge, Brianna Capozzi, Haley Wollens, Bella Hadid, Collier Schorr, Carlos Nazario, Ryan McGinley, Gigi Hadid, Sebastian Faena, Gray Sorrenti, Michael Bailey Gates, Glen Luchford, Paolo Roversi, Arnaud Lajeunie, Suzanne Koller, Ezra Petronio, Talia Chetrit, Andrea Artemisio, Petra Collins, Paloma Elsesser, Francesca Cisani, Willy Vanderperre, Olivier Rizzo, Rianne Van Rompaey, Isamaya Ffrench, Lindsey Wixon Young, Cyndia Harvey, Josh Olins, Stephanie Waknine és Paolo Ventura.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet