Elhunyt az idős olasz hölgy, akinek férje a kórházi ablak alatt adott szerenádot

Péntekre virradóra 74 évesen elhunyt Carla Bozzini, az idős olasz hölgy, akinek férje a koronavírus-járvány miatti korlátozások okán nem látogathatta őt a kórházban.

A kórház minden betege és dolgozója meghatódott a férfi gesztusától

A pár 47 éven át volt házas, így a 84 éves Stefano Bozzini számára az a tíz nap is örökkévalóságnak tűnt, amelyet felesége nélkül kellett töltenie. Az észak-olasz Emilia-Romagna régióban fekvő Castel San Giovanni város kórházában nem kezeltek koronavírusos betegeket, látogatni mégis szigorúan tilos az esetleges fertőzések behurcolásának elkerülése végett. Carla Bozzinit rák gyanújával kezelték és tartották bent a kórházban, összesen tíz napon át. 

Férje a kilencedik napon fogta magát, és tangóharmonikájával és egy kis székkel kitelepült a kórház udvarára, beteg felesége kórtermének ablaka alá.

Stefano Bozzini, az olasz hadsereg alpesi hadosztályának gyalogsági veteránja így nyilatkozott a The Guardiannak:

Csak azt tettem, amit a szívem diktált.

Az úr órákon át játszotta a régmúlt idők legnagyobb olasz slágereit, és persze felesége nagy kedvencét, a Spanish Eyes-t Engelbert Humperdincktől.

Italian Husband Stefano Bozzini Serenades His Wife At Hospital Window

Italian Husband Stefano Bozzini Serenades His Wife At Hospital Window

A felvételt fiuk, Maurizio készítette, és hamar az internet egyik legfelkapottabb videójává vált a hétvégén.

Emilia-Romagna régió gyászol

“A szerenádban a szeretet erejét fedezhettük fel, annak legtisztább és legközvetlenebb közös nyelvezetén” – fogalmazott a videót látva a Piacenza megyei polgármester, Patrizia Barbieri

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

A házaspár még húszas éveik elején találkoztak egymással, szerelmükből három gyermekük született. Legkisebb fiukat azonban tragikus módon 25 éves korában elvesztették, ő szintén rákbetegségben hunyt el. Carla Bozzinit férje, két fia, családja és az egész észak-olasz régió gyászolja.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból