Végre rászántad magad a takarításra, amit mi sem bizonyít jobban, hogy már a gumikesztyűt is felhúztad, amikor rájössz, hogy kifogyott az a bizonyos tisztítószer? Semmi gond, mutatunk néhány hihetetlenül hasznos trükköt, hogy az otthonod ismét ragyoghasson. A leggyakoribb és legidőigényesebb takarítási problémákra ad egyszerű és gazdaságos megoldásokat. Ezek a trükkök abszolút beváltak!

Ablakkeretek nehezen hozzáférhető részei

Ablakkeret Tisztítása
Fotó: © Firsthomelovelife

Mindössze egy kis szódabikarbónát kell szórni a sarkokba, aztán pedig egy kis ecetet önteni rá. Csak várjuk meg, amíg abbamarad a pezsgés, és könnyedén töröljük le a koszt.

A fürdőkád és a csempe között megtelepedő penész

Fürdőkád Tisztítása
Fotó: © Perfect-Ask

Keverjünk össze egyenlő arányban ecetet és mosóport, majd vigyük fel az elegyet a problémás területekre! Várjunk tíz percet, majd tisztítsuk meg egy kefével!

A mosógép

Mosógép Tisztítása
Fotó: © Therozyhome

A mosógépet használjuk a legtöbször a háztartási eszközök közül, és a gyakori használatban könnyen elkoszolódik és akár még büdös is lehet. A kellemetlen szagok ellen indítsd el a gépet a legmelegebb fokozatban ruha nélkül! A lerakódások, vízkő ellen pedig tegyél egy kis szódabikarbónát és desztillált (általában 5-8%-os) ecetet a dobba, és láss csodát!

Fúgatisztítás

Fúga Tisztítása
Fotó: © Holidaysparkle

Ahhoz, hogy a padlón és a csempék közötti fúgák ismét olyan tiszták legyenek, mintha újak lennének, némi folyékony vécétisztítóra és kemény sörtéjű kefére van szükség. A fúgáink úgy fognak ragyogni, mint egy profi takarítás után.

Mikroszálas kanapé elkoszolódása

Kanapé Tisztítása
Fotó: © Tadaskookykitchen

Először dörzsüljünk alkoholt a foltokba, majd spricceljünk rá desztillált vizet! Dörzsöljük addig a bútort, amíg a folyadék meg nem szárad! Végül egy kemény kefével frissítsük fel a huzatot!

Hajas-szöszös hajkefék

Kefe Tisztítása
Fotó: © Passionforsavings

Először is ollóval vagdossuk szét a kefe fogai közé szorult hajszálakat minden harmadik sorban. Majd tegyünk egy kis szódabikarbónát forró vízbe, és helyezzük a kefe fejét az oldatba. Pár perc múlva könnyen eltávolíthatjuk a foglyul ejtett hajszálakat és szennyeződést.

Szellőzők az autóban

Autó Szellőző Tisztítása
Fotó: © Familyhandyman

Egy régi kozmetikai vagy festőecsettel szépen ki lehet takarítani a szellőzők rácsai között megülő port. A porszívó kefe-fejével se lehet alaposabban portalanítani.

Palackok és vázák

Palackok Üvegek Tisztítása
Fotó: © Pinterest

Sóból, szappanból és meleg vízből lehet olyan szuper oldatot készíteni, amellyel gyorsan és alaposan kitisztíthatjuk a szűk nyakú üvegeket is. Csak töltsük bele a folyadékot, rázogassuk meg, és öblítsük ki! Ha szükséges, meg lehet ismételni.

Fapadló

Parketta Tisztítása
Fotó: © Mylifeandkids

A fogkrém csodát tesz a parkettával a nehezen eltávolítható foltokkal szemben. Kenjünk egy kis fogkrémet a foltra, majd egy kicsit később egy szivacs vagy mikroszálas tisztítókendő segítségével dörzsöljük le a szennyeződést!

Köszönjük, Brightside!

További hasonló cikkek olvashatók a ContextUs Élet+Stílus rovatában!

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet