Az ölelkező pingvinek türelmes fotósát közönségdíjjal jutalmazták

A két magányos pingvinről készült fénykép egy igen érzékeny pillanatban, még a járvány első hulláma alatt készült. 

A pingvinek lelki élete 

Az idei évben számos szívbemarkoló, vicces és erős fénykép készült Magyarországon és a nagyvilágban is – ez utóbbit tudjátok figyelemmel kísérni a Napfotója rovatunkban.

Pingvinek Foto
Pingvinbarátság / Fotó: Tobias Baumgaertner

De az Oceanographic magazin pályázatának közönségdíjas fényképénél kevesebb egyszerre megrendítő és szívetmelengetőbb képet találni. A fotón két párját elvesztett pingvin látható, akik az öböl partján, Melbourne városának fényei felé tekintve úgy tűnnek, mintha kölcsönösen vigasztalnák egymást, írja a BBC. A fényképet egy német fotós, Tobias Baumgaertner készítette.

Melbourne St Kilda Pier nevű partszakaszán egy körülbelül 1400 egyedszámú kék pingvin kolónia él. 33 cm-es átlagos testhosszukkal ez a legkisebb méretű pingvinfaj. A kolóniát önkéntesek csapata szokta figyelni.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

„Az egyik önkéntes odajött hozzám, és elmesélte, hogy a fehér állat egy idősebb nőstény, akinek elpusztult a párja, és valószínűleg ez történhetett a bal oldalán álló fiatalabb hímmel is. Azóta rendszeresen találkoznak, vigasztalják egymást, órákig nézve a város villódzó fényeit”

– írta Baumgaertner az Instagram-oldalán, ahova feltöltötte a fényképet.

Egészen másképp viselkedtek, mint a többi pingvin

Baumgaertner három éjszakát töltött a kolónia megfigyelésével, mielőtt sikerült megörökítenie a díjnyertes felvételt.

Mivel nem használhattam semmiféle világítóeszközt, és az apró állatok állandóan ide-oda mozogtak, szárnyaikat folyton egymás hátához dörzsölték, tisztogatták egymás tollazatát, tényleg nem volt könnyű lefényképezni őket. A két madár viselkedése egészen eltért a kolónia többi tagjáétól. Miközben a többiek aludtak vagy szaladgáltak, ők ketten csak álltak, egymással foglalkoztak, és pingvinnyelven társalogtak

– mesélte a fénykép készítésének történetét.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból