Olivia Colman a kezdő színészekhez: „A munkátokat vegyétek komolyan, ne magatokat”

Az Oscar-díjas színésznő, Olivia Colman gyomra még ma is összeszorul, ha karrierje első éveire gondol. 

A nehezen induló pályafutása szorongóvá tette

Olivia Colman az A kedvencben Anna királynő megformálásáért Oscar-díjat kapott, a Peep show című sorozat egyik húzónevének számított, most pedig az A koronában láthatjuk Erzsébet királynő szerepében. Ám kiemelkedő szakmai sikerei ellenére is folyamatosan önbizalomhiánnyal küzd, és még mindig attól tart, hogy egyszer csak nem kap több szerepet, írja a The Guardian

Olivia Colman Szineszet Tanacsok
Olivia Colman / Fotó: Robyn Beck/AFP/Getty Images

Nem mindenki pályája indul olyan könnyedén, mint Morfydd Clarké.  A 46 éves színésznő több mint húsz éve végzett a Bristol Old Vic színiakadémián, de nem felejtette el, milyen keservesen indult karrierje, amikor senki sem hívta vissza. 

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

„Több száz meghallgatáson vettem részt az első két évben. Azt sem mondták, hogy köszönjük, nem önre gondoltunk. Választ sem kaptam, és ez nagyon megviseli az embert” – mesélt Colman a londoni Mountview Színiakadémia rendezvényén az iskola színinövendékeinek. Azt is bevallotta, hogy úgy belé égett ez az érzés, hogy még mindig tart tőle – pedig kolléganője, Maureen Lipman szerint az idős színésznők tarthatnak a mellőzöttségtől

II. Erzsébet megszemélyesítésének döntő része szerinte nem rajta, hanem a haján, a sminkjén és a jelmezein múlik. Hangsúlyozta, hogy számára sokkal nehezebb egy valós személyt eljátszani, mint egy kitalált figurát. 

„Nem tudhatjuk, hogy milyen is valójában a négy fal között. Erre rá kellett játszanom egy kicsit. Bevallom, valahol örülök is, hogy majd továbbléphetek”

– nyilatkozta, hiszen az ötödik évadban már Imelda Stauton veszi át a királynő szerepét

Tanácsok kezdő színészek számára

Azt tanácsolta a leendő színészeknek, hogy ne olvassanak el semmit, amit róluk írnak. 

„Amikor elgyengülök, ránézek a Twitterre, de mindig megbánom, mert végül csak arra az egy negatív véleményre emlékszem” – vallotta be. Hozzátette, mennyire fontos, hogy a színészek jó viszonyt ápoljanak a stábbal. 

„Van pár fantasztikus színész, akit azért nem foglalkoztatnak legközelebb, mert nem tud viselkedni. Mindannyian hallottunk már ilyen történeteket, és ezek elterjednek a szakmában. Tanuljátok meg a szövegeteket és a stábtagok nevét, legyetek pontosak, mert millió másik színész vár a helyetekre, akik még jobbak is nálatok. A munkátokat vegyétek komolyan, ne magatokat” – ajánlotta a színésznő. Fontosnak tartotta elmondani azt is, hogy a színészek ne mondjanak nemet egy feladatra akkor sem, ha kis szerep vagy már játszottak hasonlót. 

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

„Mindig új embereket lehet megismerni, egy-egy új szerzőt, aki aztán később emlékezni fog ránk. Ne legyetek nagyképűek, válogatósak. A munka az munka. Ha eldönteném, hogy kizárólag filmezni akarok, akkor lehet, hogy nem menne” – állította. A díjaknak egy hétig lehet örülni, de aztán félre kell tenni, mintha meg sem történt volna. 

A munkát folytatni kell, de a díjazotton kívül egy hét után már senki sem fog emlékezni rá, milyen elismerést kapott. Szóval, munkára fel

– szólt a színésznő intelme.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból