Ruháink non-verbális kommunikációnk részét képezik, és információkat adhatnak magunkról másoknak. Ezért nem csak azt érdemes figyelembe venni, hogy mi a divat, hanem azt is, hogy mi illik a testünkhöz, és mitől jól nézünk ki és jól érezzük magunkat.

Bright Side 10 öltözködési tippet gyűjtött össze, amelyek segíthetnek abban, hogy kiemeljük az alakunkat.

1. Hangsúlyozd ki a testalkatodat vízszintes vonalak segítségével

Oltozkodesi.tippek
Évek óta abban a hitben élünk, hogy függőleges vonalakat kell viselnünk ahhoz, hogy karcsúbbnak tűnjünk, de nem lehetünk távolabb az igazságtól. A York-i Egyetem kutatócsoportja által végzett tanulmány bebizonyította, hogy ez a mintázat testünket domborúbbá teszi. A magyarázat két optikai illúzión alapul, amelyek befolyásolják a távolságok érzékelését, attól függően, hogy a vonalak vízszintesek vagy függőlegesek.

2. A V alakú nyakkivágások a barátaink.

Oltozkodesi.tippek.2
A V-alakú dekoltázs minden testtípusnak kedvez, mert segít csökkenteni a mellkas területén a térfogatot és kiemeli annak természetes formáját (a nyakkivágás mélységétől függően). A nyakat is meghosszabbítja, és a vállak kisebbnek tűnnek.

3. Hogyan válasszuk ki a megfelelő pántot

Oltozkodesi.tippek.3
A váll szélessége, a mell mérete és a kar formája fontos a pánt típusának kiválasztásakor.

4. Hogyan állapítható meg, melyik a megfelelő blézerhossz?

Oltozkodesi.tippek.4
A blézer kötelező ruhadarab, mivel különböző stílusokhoz is passzol, és időtálló. Ugyanebből az okból, mivel nagyon hasznos és sokoldalú, nagyon fontos tudni, hogy melyik fog kedvezni a sziluettünknek. A csípőhosszúság ideális a széles vállúak számára, a rövid pedig a széles csípővel rendelkezőknek.

5. Légy óvatos, amikor követed a nadrágtrendeket

Oltozkodesi.tippek.5
Kivágások, dizájnok, színek… nagyon sokféle nadrág létezik. Éppen ezért fontos, hogy ne csak azt vegyük figyelembe, hogy mit szeretünk és mitől érezzük jól magunkat a vásárláskor, vagy mi a divat, hanem azt is figyelembe kell vennünk, hogy testalkatunknak melyik kedvez.

6. A különbség a hátsó zsebekben van.

Oltozkodesi.tippek.6
Farmer vásárlásakor az egyik leginkább figyelmen kívül hagyott részlet a nadrág zsebe. Gondosan meg kell nézni, és elemezni kell, hol vannak a zsebek a nadrág varrásához képest. Például a középső varrástól túl távol eső zsebek, illetve a magasak, kicsik és a varráshoz közelebb eső zsebek nagyobb fenék hatását keltik.

7. Számít a nadrág színe.

Oltozkodesi.tippek.7
A nadrág színe is lényeges szerepet játszik, hiszen a sötét színek jobban stilizálnak, mint a világosak, a matt textúrák pedig jobban, mint a fényesek. Ha el akarod rejteni a lábaid vastagságát, jobb, ha fekete gyapjút választasz, mint bézs szatént. Másrészt, ha jobban szeretnéd hangsúlyozni a csípődet, mint a válladat, a nyomatok nagyszerű szövetségesek.

8. Az ideális ruha kiválasztása

Oltozkodesi.tippek.8
A testalkatunk ismerete óriási változást fog jelenteni, ha olyan ruhát viselünk, amely kedvez az alakunknak.

9. A táska stílusa fontos szerepet játszik.

Oltozkodesi.tippek.9
Valószínűleg nem a táska stílusát vesszük figyelembe vásárláskor vagy az öltözékünk kiválasztásakor, de érdemes. Egy nagy mellbőségű személy számára a vállán kis fogantyúval ellátott táska erre a területre összpontosítja a figyelmet, míg egy hosszú pántú táska ideális lehet.

10. Ha a nadrággal megegyező színű cipőt hordasz, az nagy különbséget jelent.

Oltozkodesi.tippek.10
A jól ismert vizuális trükkök közé tartozik, hogy a nadrággal azonos színű cipőt viselj, így a folytonosság érzetét keltve a lábaid hosszabbak és karcsúbbak lesznek.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

idojaras elorejelzes 2024 aprilis sarkvideki hideg

Érkezik az év hidegfrontja, hó is eshet

Sarkvidéki hideg zúdul az afrikai melegre, jövő hétfőről keddre helyenként 25 fokot zuhanhat a hőmérséklet, és komoly viharok alakulhatnak ki, a hegyekben havazás sem kizárt.

nyugdijkorhatar 2024 nyugdij nyugdijas nyugdij utalas 2024

Tényleg csak 70 évesen mehetünk nyugdíjba? Itt a nyugdíjszakártő válasza

A világ egyik nagy vagyonkezelő cége arra figyelmeztette a munkavállalókat, hogy ne számítsanak arra, hogy kényelmesen nyugdíjba tudnak vonulni a hatvanas éveikben, hanem meg kell emelni a nyugdíjkorhatárt akár 70 évre, mert az emberek sokkal tovább élnek, mint korábban, és kevesebb fiatal kép be a munkaerőpiacra.