Szíriai lakodalmakkal kezdte a karrierjét, azóta pedig a Nobel-békedíj-átadón lépett fel – Omar Souleyman koncertet ad Budapesten

Omar Souleyman szíriai lakodalmakban kezdte karrierjét, ma már többek között a Glastonbury és a Roskilde fesztiválok színpadjain láthatjuk, de játszott a Nobel Peace Prize koncertjén és dolgozott együtt Björkkel is.

Omar Souleyman ünnepelt világzenei előadó. Hazájában, Szíriában indult karrierje, ahol lakodalmakon énekelt és mire megjelentette saját lemezét. Már ötszáznál is több élő felvétel forgott kézről kézre a fellépéseiről. Omar Souleyman-t ugyanis aki látta, nem feledi, sőt újra látni akarja!

Omar Souleyman: A szír és a techno, ami meghódítja Európát – Kritika

Omar Souleyman életpályája meglehetősen érdekesen alakult, mivel Ahogy Omar Souleyman egy lakodalmakon kezdte előadói működését több mint huszonöt éve, ami, valljuk be, elég szokatlannak tűnik az európai-amerikai zeneipar hagyományos brandépítésének szemszögéből. Nálunk a lakodalmi zene negatív konnotációt vesz fel, többnyire az alacsony színvonalú, play backelve előadott műsorok jutnak eszünkbe, a kiégett énekesek utolsó kapaszkodói.

Fején kefiával, arcán sötét napszemüveggel adja elő dalait, kántáló éneke és körtáncszerű zenéje miatt pedig pillanatokon belül elsodor minket is a tánc. Zenéjében éppen az a meghökkentő és egzotikus, ahogy a szíriai zenét elektronikával keveri, de marad végig hű önmagához.

Omar Souleyman

A szíriai énekesre hamar felfigyelt a nyugat is: fellépett többek között a Glastonbury és a Roskilde fesztiválokon, a Warni Warni klipjéből mém lett. Sőt, dolgozott együtt Björkkel, legutóbbi, To Syria With Love lemeze pedig Diplo kiadójánál jelent meg.

Hullámozz te is Omar Souleyman Es-Samra klipjére / ContextUs

Mondjon bárki bármit, az óceánnak megvan a maga szépsége, ezt pedig a videó tökéletesen reprezentálja minden aspektusában, aztán a piacon is visszatér hal képében ez a gondolat. A dal maga Omar szerelmes levele Isztambulhoz, amit a harmadik stúdió albumáról, a To Syria, With Love-ról ismerhetünk már korábban.

Nálunk legutóbb pont ennek a lemeznek a bemutatójával járt egy éve, így már ránk fér az újabb adag sodró őrület!

Omar Souleyman – Warni Warni (Official Video)

‘Warni Warni’ is from Omar Souleyman’s ‘Wenu Wenu’ produced by Kieran Hebden (Four Tet). English lyrics translations below. Buy the CD/limited edition vinyl/…

Addig is hangolódjunk a legismertebb dalával, a Warni Warni-val, ami már több mint 51 milliós nézettségnél jár!

Facebook-esemény: ITT

Időpont: 2019. május 24., péntek 19 óra

Helyszín: A38 Hajó, Budapest

Jegyár: Elővételben 5. 500 HUF; helyszínen: 6. 500 HUF

Jegyfoglalás: ITT


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból