Követem Events Szíriai lakodalmakkal kezdte a karrierjét, azóta pedig a Nobel-békedíj-átadón...

Szíriai lakodalmakkal kezdte a karrierjét, azóta pedig a Nobel-békedíj-átadón lépett fel – Omar Souleyman koncertet ad Budapesten

Promóció

Omar Souleyman szíriai lakodalmakban kezdte karrierjét, ma már többek között a Glastonbury és a Roskilde fesztiválok színpadjain láthatjuk, de játszott a Nobel Peace Prize koncertjén és dolgozott együtt Björkkel is.

Promóció
- Advertisement -

Omar Souleyman ünnepelt világzenei előadó. Hazájában, Szíriában indult karrierje, ahol lakodalmakon énekelt és mire megjelentette saját lemezét. Már ötszáznál is több élő felvétel forgott kézről kézre a fellépéseiről. Omar Souleyman-t ugyanis aki látta, nem feledi, sőt újra látni akarja!

Omar Souleyman: A szír és a techno, ami meghódítja Európát – Kritika

Omar Souleyman életpályája meglehetősen érdekesen alakult, mivel Ahogy Omar Souleyman egy lakodalmakon kezdte előadói működését több mint huszonöt éve, ami, valljuk be, elég szokatlannak tűnik az európai-amerikai zeneipar hagyományos brandépítésének szemszögéből. Nálunk a lakodalmi zene negatív konnotációt vesz fel, többnyire az alacsony színvonalú, play backelve előadott műsorok jutnak eszünkbe, a kiégett énekesek utolsó kapaszkodói.

Fején kefiával, arcán sötét napszemüveggel adja elő dalait, kántáló éneke és körtáncszerű zenéje miatt pedig pillanatokon belül elsodor minket is a tánc. Zenéjében éppen az a meghökkentő és egzotikus, ahogy a szíriai zenét elektronikával keveri, de marad végig hű önmagához.

Omar Souleyman

A szíriai énekesre hamar felfigyelt a nyugat is: fellépett többek között a Glastonbury és a Roskilde fesztiválokon, a Warni Warni klipjéből mém lett. Sőt, dolgozott együtt Björkkel, legutóbbi, To Syria With Love lemeze pedig Diplo kiadójánál jelent meg.

Hullámozz te is Omar Souleyman Es-Samra klipjére / ContextUs

Mondjon bárki bármit, az óceánnak megvan a maga szépsége, ezt pedig a videó tökéletesen reprezentálja minden aspektusában, aztán a piacon is visszatér hal képében ez a gondolat. A dal maga Omar szerelmes levele Isztambulhoz, amit a harmadik stúdió albumáról, a To Syria, With Love-ról ismerhetünk már korábban.

Nálunk legutóbb pont ennek a lemeznek a bemutatójával járt egy éve, így már ránk fér az újabb adag sodró őrület!

Omar Souleyman – Warni Warni (Official Video)

‘Warni Warni’ is from Omar Souleyman’s ‘Wenu Wenu’ produced by Kieran Hebden (Four Tet). English lyrics translations below.

Addig is hangolódjunk a legismertebb dalával, a Warni Warni-val, ami már több mint 51 milliós nézettségnél jár!

Facebook-esemény: ITT

Időpont: 2019. május 24., péntek 19 óra

Helyszín: A38 Hajó, Budapest

Jegyár: Elővételben 5. 500 HUF; helyszínen: 6. 500 HUF

Jegyfoglalás: ITT

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3