Mindannyiunknak van valami, amit el szeretnénk érni. Egyesek számára ez a főzés tanulása, mások számára az otthoni vállalkozás felépítése. Mindegyik egyformán érvényes, és sokunk számára egyformán nehéz.

Bright Side összegyűjtött néhány szokást, ami segíthet könnyebbé tenni a céljaid elérésében. 

1. Tedd igazán láthatóvá a céljaidat

Onfejlesztes.jo .Szokasok
Ha a cél az, hogy többet jógázz, de a nappaliban, ahol gyakorolsz, unalmas fehér falak vannak, és a tévé mindig be van kapcsolva, nehéz lehet motivációt találni. Jógaszőnyegedet tartsd jól látható helyen, legyen szabály, hogy csak meghatározott időbeosztás szerint kapcsolod be a tévét, és tarts a falon egy plakátot, amely például a gyakorlásra emlékeztet.
Környezetünk nagy hatással van ránk. A nagy eladók felszerelik üzleteiket, hogy megpróbáljanak hatni a vásárlókra, a belsőépítészek pedig azt vizsgálják, hogy a terek és a vizuális jelzések hogyan befolyásolják érzéseinket. Itt a kontextus a kulcs. Tartsd szem előtt azokat a dolgokat, amelyeket nem akarsz, és azokat, amelyek ahhoz kapcsolódnak, amit akarsz. Lehet, hogy természetesen jobban elkötelezettnek érzed majd magadat.

2. Kövesd a minimális erőfeszítés törvényét

Onfejlesztes.jo .Szokasok.2
Naponta csak egy oldalt elolvasni sokkal könnyebb, mint egy fejezetet. Kezdd ott. Válassz kicsi, egyszerű és kényelmes célokat. Szeretnél naponta sétálni? Menj az egyenes úton, amelyen nincs meredek emelkedő vagy lejtő. El akarsz kezdeni edzőterembe járni? Válaszd ki a házadhoz legközelebb esőt.
Minden alkalommal, amikor súrlódásba ütközünk (az edzőterem messze van, az útnak van egy olyan része, amelyet nem szeretünk), lelassulunk. És egy hosszú munkanap végén előfordulhat, hogy a motiváció nem működik. Tehát bármi, ami eszedbe jut, ami megkönnyítheti a helyzetet: hajrá! Hagyjd a serpenyőt és az egészséges reggelihez használni kívánt hozzávalókat az erkélyen, az edzőtermi viseletet az ajtó mellett stb.

3. Játszd el, amíg valóság nem lesz

Onfejlesztes.jo .Szokasok.3
Ha nagyon gyorsan akarsz futni, és maratont akarsz nyerni, feltételezd előre, magadnak és másoknak, hogy futó vagy. Amikor a kívánt dolgot az identitásod részévé teszed, természetesebben fogsz alkalmazkodni. És a szokások természetesen követni fogják.
Lehet, hogy hallottál már arról, hogy ez a „játszd el, amíg valóság nem lesz”, de többről van szó, mint „eljátszás”. Személyiségünk meghatározza, hogyan gondolkodunk és cselekszünk, ennek megváltoztatásával szokásaink is biztosan követik. Továbbá, ha valamire összpontosítasz, amit fontosnak érzel, érzelmi reakciót keltesz, amit „emelkedésnek” nevezünk; ez egy motivációs állapot, amelyben az emberek jobbá akarnak válni.

4. Ismételd meg, furcsa módon kielégítő módon

Onfejlesztes.jo .Szokasok.4
Hozd létre saját pozitív szokáskörödet azzal, hogy megjutalmazod magad, ha gyakran sikerül apró változtatásokat végrehajtanod. Legyen jutalmazási rendszered. Pipáld ki a listádon, ha ez megfelel neked, vagy keresd meg a finomságokat tartalmazó üveget. A kedvenc sorozatod egy extra epizódjától egy finom desszertig a képzelet szab határt.
Az agyunk úgy van bekötve, hogy felvegye azokat a dolgokat, amelyek jutalommal járnak. Tehát még akkor is, ha a jutalom valami csekély, valódi változást jelenthet.

Tartsd tisztán a külső hallójáratodat

Onfejlesztes.jo .Szokasok

Hozz létre egy rutint a kívánt szokások pillanatainak pontos meghatározásával. Az idő és a hely két legfontosabb része ennek. Döntsd el, mit szeretnél csinálni, mikor és hol. Határozz meg egy konkrét a helyet és időt a bevezetni kívánt szokásoknak.

Mint például „A reggeli kávém után 15 percig nyújtom a hátam és a vállam a nappaliban”. Ez segít világossá tenni, hogy pontosan mire van szükséged minden nap, lehetővé teszi a nyomon követést és az új rituálékra való összpontosítást.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

idojaras elorejelzes 2024 aprilis sarkvideki hideg

Érkezik az év hidegfrontja, hó is eshet

Sarkvidéki hideg zúdul az afrikai melegre, jövő hétfőről keddre helyenként 25 fokot zuhanhat a hőmérséklet, és komoly viharok alakulhatnak ki, a hegyekben havazás sem kizárt.

nyugdijkorhatar 2024 nyugdij nyugdijas nyugdij utalas 2024

Tényleg csak 70 évesen mehetünk nyugdíjba? Itt a nyugdíjszakártő válasza

A világ egyik nagy vagyonkezelő cége arra figyelmeztette a munkavállalókat, hogy ne számítsanak arra, hogy kényelmesen nyugdíjba tudnak vonulni a hatvanas éveikben, hanem meg kell emelni a nyugdíjkorhatárt akár 70 évre, mert az emberek sokkal tovább élnek, mint korábban, és kevesebb fiatal kép be a munkaerőpiacra.