“Oly furcsák vagyunk mi emberek. A lelkünk sír, az ajkunk nevet. Egymásról azt hisszük, boldog talán, s irigykedünk minden szaván. Azt hisszük, ha a másik szeme ragyog, gondolatai tiszták, szabadok. És nem vesszük észre – hogy vennénk észre? – hogy könnyek égnek csillogó szemében. Hazugság az egész életünk, hisz akkor is sírunk, ha nevetünk.” / Dante /

Az öngyilkos gondolatoknak nincs arca. Nem lehet előre kiszámítani, kin és mikor uralkodik el a depresszió, az a szörnyű, üres, sötét métely, mely megmérgezi az ember szellemét. Amit tehetünk, az csak annyi, hogy átlátunk a hamis mosolyon, és próbáljunk magára az emberre nézni. Íme néhány példa, milyen könnyű elhitetni valakivel a “minden oké” állapotot.

Avicii halálának oka öngyilkosság lehetett / ContextUs

Sokakat megrázott és váratlanul ért a hír. Tim Bergling, ismertebb nevén Avicii elhunyt 28 évesen. Az első közleményből, amelyet a család adott, nem derül ki semmi kézzelfogható a halál okáról. Legfrissebb információk szerint azonban öngyilkos lehetett Avicii. Az általunk mélyen szeretett Tim egy célokat kereső, törékeny művészlélek volt, aki örökké kutatta a létezés értelmét, azok kérdését – olvasható a család közleményében.

1# “Nem nézel ki öngyilkosságra hajlamosnak” – mondta nekem a pszichológusom. Akkor még 14 éves voltam. Miért, hogyan kellett volna eléállnom: egy halomnyi gyógyszerrel a kezemben? Emlékszem, amikor múlt évben túladagoltam magam, és bekerültem a kórházba. Az öngyilkosságnak nincs arca: mind a kettő képen én vagyok.”

Becoming a first-time grandma is a special milestone and the Beaumont, Trenton team didn’t let the COVID surge in June keep this grandma from seeing her grandchild, Jackson. Our security team pointed out which room he was in and his mom and Dr. Angelique Ellison helped grandma get her first glimpse of the new baby boy! #BeaumontHealth #newborn #grandma #firsttimegrandma #commitment #COVID19 #TrentonMI #obgyn

No Description

2# “Ez a párom aki felakasztotta magát két héttel, miután készült a kép. Sose fogom megérteni …”

A Párja Lett Öngyilkos / Fotó: Bored Panda

3# “Ő a fiam, ez a kép azelőtt készült, melőtt megnézte volna a számítógépén hogyan kell magát felakasztani. Aztán két nappal rá meg is tette.”

Xutktkqturbxy9Imzu3Ote1Nmq2Mdeyntg2Njcymmvmyzyyy2E3Otuymy5Qcgvnkzuczqjsamld
A Kisfia Lett Öngyilkos / Fotó: Bored Panda

4# “Ez a depresszió. Megpróbáltam felakasztani magam a mennyezetre, amikor eltört a tartó elem, és felébresztettem a családomat. Minden nap küzdelem. A férjem mindent megtesz, de nem lett jobb a helyzet. Nem értem, egyszerűen nem tudok tőle szabadulni. Csodálatos családom van. Nagyon önzőnek, betegnek és dühösnek érzem magam – saját magamra.”

A Nő Fel Akarta Magát Akasztani / Fotó: Bored Panda

5# “A kislányom. Azon az estén, amikor a kórházban kötött ki, elvitte az apja táncolni, és fantasztikus estéjük volt. Szerencsére túlélte, és most már megtanult együtt élni a betegségével. Akkor még csak 8 éves volt.”

Depressziós Kislány / Fotó: Bored Panda

Ha a környezetedben aggódsz valakiért, vagy neked vannak hasonló érzéseid, kérj segítséget a 116-111-es vagy a 116-123, körzet nélküli számon!

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk