“Oly furcsák vagyunk mi emberek. A lelkünk sír, az ajkunk nevet. Egymásról azt hisszük, boldog talán, s irigykedünk minden szaván. Azt hisszük, ha a másik szeme ragyog, gondolatai tiszták, szabadok. És nem vesszük észre – hogy vennénk észre? – hogy könnyek égnek csillogó szemében. Hazugság az egész életünk, hisz akkor is sírunk, ha nevetünk.” / Dante /

Az öngyilkos gondolatoknak nincs arca. Nem lehet előre kiszámítani, kin és mikor uralkodik el a depresszió, az a szörnyű, üres, sötét métely, mely megmérgezi az ember szellemét. Amit tehetünk, az csak annyi, hogy átlátunk a hamis mosolyon, és próbáljunk magára az emberre nézni. Íme néhány példa, milyen könnyű elhitetni valakivel a “minden oké” állapotot.

Avicii halálának oka öngyilkosság lehetett / ContextUs

Sokakat megrázott és váratlanul ért a hír. Tim Bergling, ismertebb nevén Avicii elhunyt 28 évesen. Az első közleményből, amelyet a család adott, nem derül ki semmi kézzelfogható a halál okáról. Legfrissebb információk szerint azonban öngyilkos lehetett Avicii. Az általunk mélyen szeretett Tim egy célokat kereső, törékeny művészlélek volt, aki örökké kutatta a létezés értelmét, azok kérdését – olvasható a család közleményében.

1# “Nem nézel ki öngyilkosságra hajlamosnak” – mondta nekem a pszichológusom. Akkor még 14 éves voltam. Miért, hogyan kellett volna eléállnom: egy halomnyi gyógyszerrel a kezemben? Emlékszem, amikor múlt évben túladagoltam magam, és bekerültem a kórházba. Az öngyilkosságnak nincs arca: mind a kettő képen én vagyok.”

Becoming a first-time grandma is a special milestone and the Beaumont, Trenton team didn’t let the COVID surge in June keep this grandma from seeing her grandchild, Jackson. Our security team pointed out which room he was in and his mom and Dr. Angelique Ellison helped grandma get her first glimpse of the new baby boy! #BeaumontHealth #newborn #grandma #firsttimegrandma #commitment #COVID19 #TrentonMI #obgyn

No Description

2# “Ez a párom aki felakasztotta magát két héttel, miután készült a kép. Sose fogom megérteni …”

A Párja Lett Öngyilkos / Fotó: Bored Panda

3# “Ő a fiam, ez a kép azelőtt készült, melőtt megnézte volna a számítógépén hogyan kell magát felakasztani. Aztán két nappal rá meg is tette.”

Xutktkqturbxy9Imzu3Ote1Nmq2Mdeyntg2Njcymmvmyzyyy2E3Otuymy5Qcgvnkzuczqjsamld
A Kisfia Lett Öngyilkos / Fotó: Bored Panda

4# “Ez a depresszió. Megpróbáltam felakasztani magam a mennyezetre, amikor eltört a tartó elem, és felébresztettem a családomat. Minden nap küzdelem. A férjem mindent megtesz, de nem lett jobb a helyzet. Nem értem, egyszerűen nem tudok tőle szabadulni. Csodálatos családom van. Nagyon önzőnek, betegnek és dühösnek érzem magam – saját magamra.”

A Nő Fel Akarta Magát Akasztani / Fotó: Bored Panda

5# “A kislányom. Azon az estén, amikor a kórházban kötött ki, elvitte az apja táncolni, és fantasztikus estéjük volt. Szerencsére túlélte, és most már megtanult együtt élni a betegségével. Akkor még csak 8 éves volt.”

Depressziós Kislány / Fotó: Bored Panda

Ha a környezetedben aggódsz valakiért, vagy neked vannak hasonló érzéseid, kérj segítséget a 116-111-es vagy a 116-123, körzet nélküli számon!

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.