Követem Média A kormánymédia feltűnően lapít a hétvégi választás eredményeiről

A kormánymédia feltűnően lapít a hétvégi választás eredményeiről

Promóció

Az elmúlt hétvégén több településen is meg kellett ismételni az önkormányzati választásokat. Az ellenzék perspektívájából releváns győzelmeket hozó eredmény azonban nem volt annyira fontos a kormánymédiának: igyekeztek eldugdosni azokat.

Promóció
- Advertisement -

Néhány helyen vasárnap megismételték az önkormányzati választásokat, így Jászberényben nagy többséggel, 61:34 arányban nyert a jobbikos polgármester-jelölt, Budai Lóránt. Ezzel nagyobbra növelte előnyét október 13-ához képest. Szekszárdon szintén ellenzéki többség marad, míg a többi településen független jelölt nyert. Komlón maradt a Fidesz győzelme és Polics József ülhet a polgármesteri székbe.

Aki a Híradóból akart értesülni, nem véletlen volt nehéz: nem volt könnyű fellelni az erről szóló cikkeket. A kormányközeli híroldalak fontosabbnak találták a belföldi híreknél aromán elnökválasztást, illetve a spanyolországi választások eredményeit és az olasz Salviniről szóló beszámolót.

A Hirado.hu kezdőoldala november 11-én, reggel

Ennek okán fakadt ki Facebook-oldalán Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő. Mint írta, a magyar önkormányzati választás végeredményéig egészen a hajtás alá kellett gördíteni. Sőt, ott is inkább azt emelték ki, hogy a Somogy megyei Kisberényben ki lett a polgármester (Baloghné Varga Zsanett független jelölt). A jóval nagyobb település, Szekszárd közgyűlésének összetétele vagy épp a jászberényi polgármester eredménye csak a cikk jóval későbbi felébe került.

A Ripost és az Origo főszerkesztőjét behívták büntetőügyi kihallgatásra

A Momentum Mozgalom és Donáth Anna európai uniós képviselő, a párt elnökségi tagja a Facebookon arról számolt be szombaton, hogy egy bírósági döntés nyomán várhatóan tanúként hallgatják meg Ómolnár Miklóst, a ripost.hu és a Ripost újság főszerkesztőjét, illetve Gábor Lászlót, az Origo főszerkesztőjét abban a büntetőügyben, ami rágalmazás indult a KESMA említett médiatermékei ellen.

Az Origo is alulra rakta a választási eredményt tartalmazó hírt, és mindössze távirati stílusban, négy mondatban foglalta össze a vasárnapi eredményeket.

Security Check Required

No Description

Hadházy Ákos azt írta, szerinte a választási eredmények rejtegetése egy olyan erőlködés, ami egyúttal annak bizonyítéka, hogy valami nem stimmel a média körül, és ez rendkívül szomorú.

Sokszor beszéltem már erről, de itt a friss, élő példa: ha az ellenzék bármit akar kezdeni 2022-ben, az aljas propaganda ellen kell először fellépnie, hogy ne lehessen elhallgatni, hazudozni és rágalmazni, illetve hogy a valódi hírek eljussanak mindenkihez!

– írta.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3