Az elmúlt hétvégén több településen is meg kellett ismételni az önkormányzati választásokat. Az ellenzék perspektívájából releváns győzelmeket hozó eredmény azonban nem volt annyira fontos a kormánymédiának: igyekeztek eldugdosni azokat.

Néhány helyen vasárnap megismételték az önkormányzati választásokat, így Jászberényben nagy többséggel, 61:34 arányban nyert a jobbikos polgármester-jelölt, Budai Lóránt. Ezzel nagyobbra növelte előnyét október 13-ához képest. Szekszárdon szintén ellenzéki többség marad, míg a többi településen független jelölt nyert. Komlón maradt a Fidesz győzelme és Polics József ülhet a polgármesteri székbe.

Aki a Híradóból akart értesülni, nem véletlen volt nehéz: nem volt könnyű fellelni az erről szóló cikkeket. A kormányközeli híroldalak fontosabbnak találták a belföldi híreknél aromán elnökválasztást, illetve a spanyolországi választások eredményeit és az olasz Salviniről szóló beszámolót.

A Hirado.hu kezdőoldala november 11-én, reggel

Ennek okán fakadt ki Facebook-oldalán Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő. Mint írta, a magyar önkormányzati választás végeredményéig egészen a hajtás alá kellett gördíteni. Sőt, ott is inkább azt emelték ki, hogy a Somogy megyei Kisberényben ki lett a polgármester (Baloghné Varga Zsanett független jelölt). A jóval nagyobb település, Szekszárd közgyűlésének összetétele vagy épp a jászberényi polgármester eredménye csak a cikk jóval későbbi felébe került.

A Ripost és az Origo főszerkesztőjét behívták büntetőügyi kihallgatásra

A Momentum Mozgalom és Donáth Anna európai uniós képviselő, a párt elnökségi tagja a Facebookon arról számolt be szombaton, hogy egy bírósági döntés nyomán várhatóan tanúként hallgatják meg Ómolnár Miklóst, a ripost.hu és a Ripost újság főszerkesztőjét, illetve Gábor Lászlót, az Origo főszerkesztőjét abban a büntetőügyben, ami rágalmazás indult a KESMA említett médiatermékei ellen.

Az Origo is alulra rakta a választási eredményt tartalmazó hírt, és mindössze távirati stílusban, négy mondatban foglalta össze a vasárnapi eredményeket.

Hadházy Ákos

MIÉRT HAGYTA POLT PÉTER SZABADLÁBON SIMONKA GYÖRGYÖT? Én sem értem,… de Polték váratlanul egészen egyértelmű, megdönthetetlen bizonyítékot szolgáltattak saját maguk ellen a Simonka-ügy vádiratában. A jogászaim nem is értik, hogy tudtak ekkorát hibázni.

Hadházy Ákos azt írta, szerinte a választási eredmények rejtegetése egy olyan erőlködés, ami egyúttal annak bizonyítéka, hogy valami nem stimmel a média körül, és ez rendkívül szomorú.

Sokszor beszéltem már erről, de itt a friss, élő példa: ha az ellenzék bármit akar kezdeni 2022-ben, az aljas propaganda ellen kell először fellépnie, hogy ne lehessen elhallgatni, hazudozni és rágalmazni, illetve hogy a valódi hírek eljussanak mindenkihez!

– írta.