A koronavírus következtében legtöbben a négy fal közé szorultunk, a legtöbb kulturális esemény is lemondásra került. A koncertszervezéssel foglalkozó Boiler Room azonban nem sokáig tétlenkedett: megszervezték a 4:3 Online Film Festivalt.

Kezdődik a buli

A 2010-ben alapított Boiler Room koncertsorozatok megszervezéséért felel, egyedi, laza kivitelezési technikáikkal pedig könnyedén beírták magukat az emberek emlékezetébe.

43 Boiler Room Online
Online Filmfesztivált Szervez A Boiler Room / Fotó: Boiler Room

Az események fellépői limitált számú közönség előtt, stúdiókban vagy menő koncerthelyeken zenélnek, a Boiler Room pedig közvetíti a kisebb-nagyobb rendezvényeket. Eddig megközelítőleg 3 500 000 000 percnyi zenét streameltek, ami valljuk be, nem is kis teljesítmény. Elsősorban elektronikus zenével foglalkoznak, de volt már a repertoárban dub, house, hip-hop, jazz és garage is. A szuper hangulattal már végigsöpörtek Peking, Koppenhága, Bukarest, Kairó, Párizs, Tel-Aviv, Boston és Tokió városaiban. Mi több, Magyarországon is jártak már, az eseményre mindössze harminc perc alatt elkelt az összes jegy.

Billie Eilish élete legjobb időszaka előtt áll, és nem akar lemaradni róla

Billie Eilish a Telekom angol nyelvű kulturális portáljának, az Electronic Beats új podcastjának adott közel fél órás interjút Los Angeles-i otthonából, amit az szemlézett. A beszélgetés során elárulta: az, hogy ragaszkodott az elképzeléseihez a videók készítése során, valamint hogy legjobb karrierdöntései közé tartozik, hogy megmaradtak bátyjával, Finneas-szal az otthoni zeneszerzésnél.

A Boiler Room azonban nemcsak a fergeteges bulikhoz ért, de ötleteikkel igyekeznek a karanténban töltött időt is feldobni. Nemrégiben ugyanis bejelentették, hogy online filmfesztivált szerveznek április 16. és május 18. között.

Ahol még sosem jártál

A 4:3 Online Film Festival 13 filmet közvetít majd, amik merész és önmagukért beszélő témákat járnak körbe. Látható lesz majd Kim Longinotto szívszorító dokumentumfilmje, a Shooting the Mafia, ami egy szicíliai fotográfus munkáját mutatja be, aki mindössze 20 évesen döntött úgy, hogy az olasz maffia tevékenységei leleplezésének szenteli idejét. Nem marad ki a sorból azonban Cao Fei 11.11 című alkotása sem. Továbbá Turner-díjas alkotások és animék is megnézhetők majd a fesztivál keretein belül. 

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Minden héten új filmeket közvetítünk majd a 4:3-on. Pár film eltűnik majd, mások továbbra is elérhetők lesznek, lehetőséget adva a felhasználóknak a visszajátszásra egy ideig. De mindegyik alkotás olyan helyekre visz majd, ahol még sosem jártál [/perfectpullquote]

– mondja Amar Ediriwira, a Boiler Room kreatív igazgatója. A fesztivál megközelítőleg egy hónapig lesz majd virtuálisan látogatható és élvezhető. A teljes program a Boiler Room honlapján érhető el. 

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet