Követem Közélet Így sztrájkol Greta Thunberg a koronavírusos időkben

Így sztrájkol Greta Thunberg a koronavírusos időkben

Promóció

A klímaaktivista Greta Thunberg az online térbe helyezi át a pénteki sztrájkjait, mivel a világjárvány idején tilos nagyobb tömegrendezvényeket tartani.

A Fridays For Future mozgalom alkalmazkodik a járványügyi helyzethez

Promóció
- Advertisement -

Greta Thunberg pénteki sztrájkja volt az egyik utolsó olyan esemény, amely a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos megszorítások áldozata lett. Az aktivista azonban ezzel mit sem törődik: arra biztatja támogatóit, hogy az online térben csatlakozzanak hozzá.

/ Fotó: Greta Thunberg Instagram

„Nem tudunk anélkül megoldani egy válságot, hogy ne válságként kezeljük, és egységesen ne sorakozzunk fel a szakértők és a tudósok mögött. Ez természetesen bármilyen válságra érvényes. A járványügyi szakértők most azt kérik mindenkitől, hogy kerüljük a tömegrendezvényeket azért, hogy lassítsuk a járvány terjedését” – írta a 17 éves svéd diáklány a Twitteren.

Greta Thunberg kijelentette: az EU megfutamodott a klímaválság elől

A tinédzser aktivista az Európai Parlament bizottsága előtt tartott beszédében fejtette ki véleményét a javaslattal kapcsolatban március 4-én, írja a . Ha elfogadnák az éghajlat változási törvényt akkor 2050-re az Európai Unio szén-dioxid kibocsátása nullára csökkenhetne. A klímaaktivista, Greta Thunberg fiatal kora ellenére amellett, hogy beszédet mondhatott az ENSZ-ben, még a Time magazin év embere címével büszkélkedhet.

Thunberg az alábbi ábrát is megosztotta, amely azt illusztrálja, hogy az óvintézkedések hogyan tudják megfékezni a járvány exponenciális terjedését.

‪We can’t solve a crisis without treating it as a crisis and we must unite behind experts and science.‬ This of course goes for all crises. Now the experts urge us to avoid big public gatherings for a better chance to #flattenthecurve and slow the spreading of the Coronavirus. ‪So I personally recommend that we do as the experts say. Especially in high-risk areas.‬ We young people are the least affected by this virus but it’s essential that we act in solidarity with the most vulnerable and that we act in the best interest of our common society. ‪The climate and ecological crisis is the biggest crisis humanity has ever faced but for now (of course depending on where you live) we’ll have to find new ways to create public awareness & advocate for change that don’t involve too big crowds – listen to local authorities. ‪So keep your numbers low but your spirits high and let’s take one week at the time.‬ You can join the #DigitalStrike for upcoming Fridays- post a photo of you striking with a sign and use the hashtag #ClimateStrikeOnline ! #fridaysforfuture #climatestrike #schoolstrike4climate

345k Likes, 2,487 Comments – Greta Thunberg (@gretathunberg) on Instagram: “‪We can’t solve a crisis without treating it as a crisis and we must unite behind experts and…”

„Személy szerint azt tanácsolom, hogy tegyük azt, amit a szakértők mondanak. Főleg a járványos gócpontokon.

Mi, fiatalok vagyunk a legkevésbé kitéve a járvány kockázatainak, de elengedhetetlen, hogy szolidárisak legyünk a veszélyeztetett csoportokkal, és hogy a társadalmunk közös érdeke szerint cselekedjünk.

A klíma- és ökológiai katasztrófa jelenleg az emberiség legnagyobb fenyegetése, de most – attól függően, hogy merre élünk – új metódusokat kell találnunk ahhoz, hogy továbbra is megszólíthassuk az embereket és sürgessük a változást úgy, hogy személyesen ne gyűljön össze nagyobb tömeg. Legyetek kevesen, viszont annál jobb hangulatban, és egyszerre csak egy kis időre tervezzünk előre. Csatlakozzatok a #DigitalStrike-hoz a következő pénteki tüntetésekre – posztoljatok fotót a tábláitokkal, és használjátok a #ClimateStrikeOnline hashtaget” – zárta a bejegyzését.

Thunberg a négy fal között folytatja tovább

Thunberg digitális sztrájkja az Egészségügyi Világszervezet (WHO) világjárvány kihirdetésére reagál, és több országban rendeltek el vesztegzárat. Március 12-én jelentette be Donald Trump, hogy megtiltják Amerikába történő beutazást 26 európai országból. Számos rendezvény elmarad a járvány miatt, többek között a Coachella, a SXSW Filmfesztivál, az olyan helyszínek, mint a berlini Berghain és a tokiói Studio Ghibli Múzeum ideiglenesen bezártak.

School strike week 82. In a crisis we change our behaviour and adapt to the new circumstances for the greater good of society. You can join the #DigitalStrike by posting a picture of you striking with a sign and use the hashtag #ClimateStrikeOnline ! #schoolstrike4climate #fridaysforfuture #climatestrike #covid_19

539.8k Likes, 4,212 Comments – Greta Thunberg (@gretathunberg) on Instagram: “School strike week 82. In a crisis we change our behaviour and adapt to the new circumstances for…”

Az óvintézkedések betartása és a vírus terjedésének meggátlása mellett mindenképpen őrizzük meg a nyugalmunkat. Ennek egyik módja, hogy ne üljünk fel az álhíreknek! Arra vonatkozóan, hogy hogyan tudjátok felismerni a koronavírussal kapcsolatos álhíreket, például ezen az oldalon találhattok információkat.

Promóció
ForrásDazed
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3