Nézem Színház Kigyulladt az Magyar Állami Operaház teteje, a dolgozók oltották...

Kigyulladt az Magyar Állami Operaház teteje, a dolgozók oltották el a tüzet

Promóció

Tűz ütött ki a Magyar Állami Operaház tetején, amelyet nemrég renováltak.

A tűzoltók megszüntetik az izzást

Promóció
- Advertisement -

Az országos Katasztrófavédelmi Főhatóság jelentése szerint ma délután tűz ütött ki a nemrégiben renováláson átesett Magyar Állami Operaház – amely nemrég ismét világhírű lett Hans Zimmer és Alan Walker jóvoltából – tetején. Kétségtelen, hogy a VI. kerületben, az Andrássy úton található impozáns létesítmény nem csak Budapest, de Magyarország egyik legszebb épülete.

Magyar Állami Operaház / Fotó: Máthé Zoltán / MTI

A hírek szerint a főváros hivatásos tűzoltói megszüntetik az izzást, így a Operaház megőrizheti eddigi fényét és nem szenved komolyabb károsodást.

A dolgozók eloltották a tüzet

A Fővárosi Katasztrófavédelem szóvívője, Kisdi Máté elmondta, hogy körülbelül hat méter hosszúságban és egy méter szélességben kapott lángra a fa deszkázat a bádogozás alatt az Opera tetején.

Egy antikváriumból kerültek elő az Operaházból ellopott könyvritkaságok

Visszakerültek Magyarországra azok a 17. századi könyvritkaságok, amelyeket a Magyar Állami Operaház levéltárából tulajdonítottak el. A könyvek visszakerülését Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára jelentette be Facebook-oldalán. Könyvmentés a Könyv Napjára! A visszaszerzett könyvek, a felbecsülhetetlen eszmei érték mellett, 40 millió forintot érnek.

Szerencsére az ott dolgozóknak már a tűzoltók kiérkezése előtt sikerült eloltaniuk a lángokat, így komolyabb baj nem történt. A tűzoltóság egységei megbontják a tetőt, és így megszüntetik az izzást a további károk elkerülése érdekében.

BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Amikor dolgozik az adrenalin! A legerősebb tűzoltók ausztriai … versenye idén elmaradt, de Czifra Zsolt tűzoltó őrmester, Kormos Kristóf tűzoltó őrmester, Handzsuj Mihály tűzoltó törzszászlós, Mezőtúrról Papp János tűzoltó százados, Egerből pedig Istványi Nóra tűzoltó főhadnagy a szolnoki laktanyában, szolidaritásból teljesítették a feladatokat.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság vizsgálja a tűzeset körülményeit – közölte a szóvivő.

Nem ez volt az első eset. Két évvel ezelőtt, 2018-ban szintén a tetőszerkezet gyulladt ki, amely akkor szintén felújítás alatt állt. Az épület Lázár utcai oldalán a bádoglemez alatti deszkák égtek tíz méter hosszan. A fővárosi hivatásos tűzoltók nagy erőkkel érkeztek a helyszínre és eloltották a tüzet.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3