A renoválás alatt lévő Magyar Állami Operaház teteje lángokban ütött ki kedden. A Fővárosi Katasztrófavédelem által közzétett videón pedig látható, hogyan biztosították a helyszínt.

Nem sérült meg senki

Mint megírtuk, kedden tűz ütött ki a Magyar Állami Operaház tetején. Nem ez volt az első esett, ugyanis két évvel ezelőtt, 2018-ban szintén a tetőszerkezet gyulladt ki, és szintén renoválás alatt állt az épület.

Magyar Allami Operahaz Teteje Kigyulladt Tuz
A Magyar Állami Operaház 2016. Augusztus 10-Én / Fotó: Wikimedia Commons

A hírek szerint a főváros hivatásos tűzoltói megszüntetik az izzást, így a Operaház megőrizheti eddigi fényét és nem szenved komolyabb károsodást. Senki sem sérült meg a balesetben.

A Fővárosi Katasztrófavédelem szóvívője, Kisdi Máté elmondta, hogy körülbelül hat méter hosszúságban és egy méter szélességben kapott lángra a fa deszkázat a bádogozás alatt az Opera tetején.

A dolgozók oltották el a tüzet

Szerencsére az ott dolgozóknak már a tűzoltók kiérkezése előtt sikerült eloltaniuk a lángokat, így komolyabb baj nem történt. A tűzoltóság egységei megbontják a tetőt, és így megszüntetik az izzást a további károk elkerülése érdekében.

A helyszín biztosításáról a Fővárosi Katasztrófavédelem videót is közzétett.

Izzott az Operaház tetőszerkezete

Körülbelül hét méter hosszan és egy méter szélességben égett a fa deszkázat a bádogozás alatt az Operaház tetőszerkezetében Budapest VI. kerületében, az Andr…

Magyar Allami Operahaz Teteje Kigyulladt Tuz
A Magyar Állami Operaház 2016. Augusztus 10-Én / Fotó: Wikimedia Commons

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet