Mármint az elég nyilvánvaló élvezetet leszámítva.

A sikeres terhesség záloga?

Arra rájönni, hogy miért végez az emberiség orális szexet, első látásra nem tűnik különösebben nagy feladatnak: mert nagyon jó. De kutatások szerint van néhány másik, kevésbé tudatos és picit tudományosabb magyarázat is a kérdésre.

Oral
/ Fotó: Westend61 / Getty Images

A Glamour cikke szerint először is, létezik egy evolúciós magyarázat. A Journal of Reproductive Immunology-ben publikált 2000-es kutatás szerint az ondó lenyelése révén a női szervezet egy idegen DNS-t ismer meg, így az immunrendszer már nem lép fel ellene a terhesség alatt. Mivel jópár rendellenesség származik abból, hogy az anyai szervezet az apai géneket idegen betolakodóként kezeli, azáltal, hogy a szervezet már korábban megismerkedett velük, sikeresebb terhességet eredményezhet. Lehet, hogy furcsán hangzik, de a tudósok szerint ez lehet az egyik lehetséges magyarázat az orális szexre.

A megcsalás elleni biztos módszer?

De mi a helyzet a nőkkel? A nők orális kényeztetése is őseinktől származik. Az Evolutionary Psychology-ban publikált 2013-as tanulmány megállapította, hogy azok a férfiak, akik úgy vélik, fennáll a veszélye, hogy partnerükre más férfiak is szemet vetnek, a kiélezett „spermaharc” miatt hajlandóak orálisan is kielégíteni partnerüket. A kutatók elképzelése szerint így védték ki, hogy az asszonyaik ne csalják meg őket, azaz, hogy a nők által szült utódok a legnagyobb eséllyel az ő génjeiket örökítsék tovább.

Nők tapasztalatai, mely nyelvgyakorlatokat kedvelik

A filmek félrevezetőek a nyelvórát illetően! Az iskolában sok hasznos dolgot megtanítanak a gyerekeknek, de vannak olyan dolgok, amiket csak az élet iskolájában sajátíthatsz el igazán. A férfiak orális szaktudása az internetes tartalmakra épít elsősorban. Ez viszont azt a hamis elvárást gerjeszti, hogy elég egy-két hevesebb nyelvcsattintás és már jön is az eget rengető orgazmus.

Azonban egyik elmélet sem ad magyarázatot arra, hogy a nem heteroszexuális kapcsolatokban miért terjedt el az orális szex. Ez példázhatja, hogy egy szokás okai nem mindig ugyanazok. Többnyire tehát azért végzünk orális szexet, mert élvezetes, és örömet akarunk okozni a partnerünknek – és ez a tudat éppen elég.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk