A veje, Tiborcz István balatoni luxusbirtokán fotózkodott Orbán Viktor

Orbán Viktor magyar miniszterelnök újfent posztolt Facebook-oldalára, ezúttal a Balatonról. De vajon pontosan hol tartózkodhat? Úgy tűnik, veje, Tiborcz István vendégszeretetét élvezi.

Több Balaton, kevesebb Brüsszel

Két nappal ezelőtt Orbán Viktor magyar miniszterelnök nem a kedvenc köteteit népszerűsítette, hanem a már megszokott pénteki rádióinterjúból vágott ki egy részletet, hogy megossza a Facebook-követőivel. Mint ismert, egy több napig tartó EU-csúcson vett részt Orbán, a Kossuth Rádióban pedig meghallgathatta a nagyérdemű, milyen konzekvenciákat vont le a magyar miniszterelnök.

Számunkra most a „több Balaton, kevesebb Adria” szövegrész a lényeges a történetünk szempontjából, hiszen Orbán a szombaton posztolt fotóhoz azt írta: „Több Balaton, kevesebb Brüsszel.”

orban viktor balaton nyaralo veje tiborcz istvan
/ Fotó: Orbán Viktor miniszterelnök hivatalos Facebook-oldala

Ha esetleg nem hinnénk a magyar miniszterelnöknek, hogy valójában nem a magyar tengernél nyaral, a Magyar Narancs és az Átlátszó segíthet ebben. Sőt, azt is kiderítette, pontosan hol tartózkodhat.

Hiába közterület, kapu zárja

A fényképes összevetésekből ugyanis a hetilap szerkesztősége megállapította, a miniszterelnök vejének, Tiborcz Istvánnak az úszómedencés, villás birtokán lógatta kicsit a lábát.

Mint a 2019-es Átlátszó-drónfelvételekből kiderült, a villa a Felsőörsöt Almádival összekötő úttól nem messze, egy abból leágazó zsákutcából közelíthető meg, ami hivatalosan ugyan közterület, az elején mégis kapu zárja le.

Nem kisebb, mint 1 hektáros területen álló nyaralókomplexum Tiborczék luxusbirtoka, ahol villa, saját borospince, napelem-farm, sőt, még egy bozótossal gondosan eltakart úszómedence is helyet kapott annak ellenére, hogy hivatalosan a mezőgazdasági művelés alól nemrég kivett telkeken csak „gazdasági épületek” állnak.

Tiborcz István egyhektáros, úszómedencés birtokot vett a Balatonnál

Teljes cikk: https://atlatszo.hu/2019/06/27/tiborcz-istvan-egyhektaros-uszomedences-birtokot-vett-a-balatonnal/

A Balaton-felvidék folyamatos felvásárlása és beépítése egyébként a NER elitjének egyik kedvenc hobbija, ami viszont a helyieket egyre inkább zavarja. Legutóbb például épp az derült ki, hogy Szatmáry Kristóf fideszes képviselő panzióval és saját borászattal, EU-s pénzből építheti be a Badacsony egy részét.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból