Orbán Viktor filmből idézte a „diplomás kommunista” szállóigéjét

Orbán Viktor vasárnapi évértékelőjében elhangzott szókapcsolat máris szállóige lett: „diplomás kommunista”. Azonban Hunter S. Thompson Rumnaplójából ered, és az eredeti változat erősen rasszista felhangú.

Inenn ered a „diplomás kommunista”

Megtartotta a magyar miniszterelnök az évértékelőjét, amelyben használt szókapcsolat, a „diplomás kommunista” azonnal szállóige lett. Balogh Gábor, az Újpesti Napló főszerkesztője azonban kiszúrta, hogy Hunter S. Thompsontól idézett Orbán Viktor.

orban viktor everteloje 2020 diplomas kommunista
Orbán Viktor évértékelőjében elhangzott szállóige a Rumnaplóból idézett / Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

A Rumnapló című regényéből készült filmben, amelynek Johnny Depp a főszereplője, hangzik el ez a mondat a film egyik karakterétől, Mr. Zimburgertől. Ő a film alapján nemcsak a liberálisokat nem szereti, de rasszista is lehet.

Definition of a Liberal – Rum Diary (2011)

Statement about liberals from the movie ‘Rum Diary’ (2011), made by the Hunter S. Thompson novel. In this scene, Bill Smitrovich and Johnny Depp. http://www….

Hogy miért? A teljes mondat így hangzik: „Nincs olyan, hogy liberális. A liberális az egy diplomás komcsi, aki nigger gondolatokat gondol.” (There’s no such thing as a liberal. A liberal is a commie with a college education thinking negro thoughts.

Vélhetően Lánczi András fejéből pattanhatott ki

A vicceskedőnek szánt szöveg vélhetőleg Orbán egykori szövegírójától, a Corvinus Egyetem rektorától, Lánczi Andrástól származhat Balogh Gábor szerint.

Orbán Viktor letartolta a Facebookot influenszereket megszégyenítve

Orbán Viktor a 2017-es blama után igyekszik kiszolgálni a szimpatizánsait, mindezt az influenszereket megszégyenítő eszközökkel. És mint tartja a mondás, mindig magas interakciót vált ki, ha kutya és/vagy gyermek szerepel a fotón. Úgyis mondatnánk, a cukiság faktor kimaxolva. Úgy tűnik, Orbán Viktor idén karácsonykor sem bízta a véletlenre.

Mint írja az újságíró, már két éve idézte azt egy blogbejegyzésében (a rasszista rész elegáns kihagyásával).


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból