Orbán Viktor filmből idézte a „diplomás kommunista” szállóigéjét

Orbán Viktor vasárnapi évértékelőjében elhangzott szókapcsolat máris szállóige lett: „diplomás kommunista”. Azonban Hunter S. Thompson Rumnaplójából ered, és az eredeti változat erősen rasszista felhangú.

Inenn ered a „diplomás kommunista”

Megtartotta a magyar miniszterelnök az évértékelőjét, amelyben használt szókapcsolat, a „diplomás kommunista” azonnal szállóige lett. Balogh Gábor, az Újpesti Napló főszerkesztője azonban kiszúrta, hogy Hunter S. Thompsontól idézett Orbán Viktor.

Orbán Viktor évértékelőjében elhangzott szállóige a Rumnaplóból idézett / Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

A Rumnapló című regényéből készült filmben, amelynek Johnny Depp a főszereplője, hangzik el ez a mondat a film egyik karakterétől, Mr. Zimburgertől. Ő a film alapján nemcsak a liberálisokat nem szereti, de rasszista is lehet.

Definition of a Liberal – Rum Diary (2011)

Statement about liberals from the movie ‘Rum Diary’ (2011), made by the Hunter S. Thompson novel. In this scene, Bill Smitrovich and Johnny Depp. http://www….

Hogy miért? A teljes mondat így hangzik: „Nincs olyan, hogy liberális. A liberális az egy diplomás komcsi, aki nigger gondolatokat gondol.” (There’s no such thing as a liberal. A liberal is a commie with a college education thinking negro thoughts.

Vélhetően Lánczi András fejéből pattanhatott ki

A vicceskedőnek szánt szöveg vélhetőleg Orbán egykori szövegírójától, a Corvinus Egyetem rektorától, Lánczi Andrástól származhat Balogh Gábor szerint.

Orbán Viktor letartolta a Facebookot influenszereket megszégyenítve

Orbán Viktor a 2017-es blama után igyekszik kiszolgálni a szimpatizánsait, mindezt az influenszereket megszégyenítő eszközökkel. És mint tartja a mondás, mindig magas interakciót vált ki, ha kutya és/vagy gyermek szerepel a fotón. Úgyis mondatnánk, a cukiság faktor kimaxolva. Úgy tűnik, Orbán Viktor idén karácsonykor sem bízta a véletlenre.

Mint írja az újságíró, már két éve idézte azt egy blogbejegyzésében (a rasszista rész elegáns kihagyásával).

A szerk. ajánlása

Címlapról

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból