Három kormányhatározat is megjelent a rendhagyó módon aranyvasárnap, december 23-án kiadott Magyar Közlönyben, amelyek révén összesen 72 milliárd forint, a GDP 0,2 százalékának megfelelő pénz szétosztásáról döntött az Orbán-kormány – írta a portfolio.hu. Lényegében csak sport- és egyházi célokra szórták ki a közpénzmilliárdokat, így jutott többek között

  • 18,5 milliárd forint a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet (amelynek jószolgálati nagykövete Lévai Anikó, Orbán Viktor miniszterelnök felesége) számos különféle projektjeire
  • 500 millió forint több sportszövetségnek, köztük a korcsolyázóknak
  • 3,3 milliárd forint Nyíregyházi Sportcentrum Nonprofit Kft.-nek
  • 1,7 milliárd a Magyar Kézilabda Utánpótlásért Alapítványnak
  • 1,5 milliárd a Rátgéber Kosárlabda Akadémiának
Orbán Fel
Magyar Tudományos Akadémia
Természettudományi Kutatóközpont Q2 Megnyitó Ünnepsége / Fotó: Mti
  • 1,4 milliárd Budafoki Munkás Testedző Egyesületnek
  • Határon túli célú költségvetési támogatások biztosításáról jogcímen 32,8 milliárd forintnyi támogatás támogatási előlegként az érintett szervezeteknek, köztük futballkluboknak

Lassan kész Orbán nagy műve, az 1944 utáni időszak kiradírozása

Orbán Viktor január első munkanapját a Várban, a Karmelita kolostor átalakított épületében kezdi, az épületet először az ígéretek ellenére sem láthattuk, majd mégis körbevezették az Indexet (illetve megjelent a kormánylap Origón is egy cikk az épületről, URL-jében a bejárás előtti nap dátumával).

  • 21 milliárd forint az egyházi szervezeteknek, ebből 5,9 milliárd forint a Magyar Katolikus Egyháznak óvodafejlesztésre.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.