Túl van a harmadik, koronavírus elleni oltáson Orbán Viktor magyar miniszterelnök. Az első a kínai vakcina, a Sinopharm volt.

Színházjegye van mára

Mint korábban már megígérte, Orbán Viktor miniszterelnök megkapta a koronavírus elleni harmadik oltást, és erről egy videót is posztolt a közösségi oldalain.

„Lesz valami következménye ma? Aluszékonyság, fájdalom, bármi?” – kérdezte az orvostól, aki úgy válaszolt, hogy „izomfájdalmat, egy kis fáradékonyságot szoktunk látni”, mire Orbán megjegyezte, hogy színházjegye van mára. „Nyugodtan, elnök úr”, felelte az orvos.

Orbán Viktor: A harmadik oltás felér egy életbiztosítással

A kormányfő pénteken azt mondta, hogy a negyedik hullám lassan bekeríti az országot, a mostani veszély sokkal nagyobb, mert a delta variáns sokkal agresszívebb, mint a korábbiak. Szerinte a harmadik oltás felér egy életbiztosítással.
A koronavírus terjedéséről tájékoztató kormányzati oldal pénteki közlése szerint Magyarországon csütörtökig 973 ezren kapták meg a harmadik oltást, mostanra ez a szám valószínűleg már átlépte az egymilliót.

Zacher Gábor nagyon értékelné, ha Orbán Viktor lefogyna

A toxikológus szerint a koronavírusnak azért extrém magas a halálozási rátája Magyarországon, mert a lakosság általános egészségi állapota pocsék. Ezért lenne szükség a jó példákra.

Tovább olvasom »
Kapcsolódó cikk

Az első koronavírus elleni vakcinát február végén, 28-án kapta meg a magyar miniszterelnök, noha január végén még arról beszélt, kivárja a sorát. Az oltást Müller Cecília országos tisztifőorvos külön javasolta Orbánnak. Fontosnak nevezte, hogy a kormányfő példát mutasson a lakosságnak, így minél többen éljenek az oltás felvételének lehetőségével. Az oltások ugyanis reményt adnak, hogy kevés áldozattal záruljon a harmadik hullám, és véget érjen a pandémia – mondta Müller Cecília februárban. Orbán akkor a kínai vakcinát kapta meg.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet