Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalán jelentette be, mégis feloldja Budapesten a korlátozást a koronavírus-járvány kapcsán.

A vita ezennel lezárulni látszik Karácsony és Orbán között?

Noha két hete elkezdődött a járványügyi korlátozások lazítása az ország többi részén csörte, egymásnak való üzengetés formájában még vita volt a főváros kapcsán Orbán Viktor és Karácsony Gergely között. Budapesten és Pest megyében egyelőre nem következett be az enyhítés. Ennek apropóján a főpolgármester töketlennek nevezte a miniszterelnököt, Orbán pedig olyan embernek, aki a disznóvágás végén érkezik, amikor már evéshez készülődnek.

Orban Viktor Koronavirus Lelegeztetogep Kormany
Orbán Viktor Magyar Miniszterelnök / Fotó: Mti

Karácsony azt is mondta Facebook-oldalán Orbánnak szánt nyílt levelében, hogy nem szeretné, ha egyetlen budapesti is büntetésnek érezné a korlátozásokat.

Mégis feloldja Orbán a korlátozásokat

„Budapesten is áttérhetünk, igaz, megfontoltan és óvatosan, de áttérhetünk a védekezés második szakaszára. Ezért a kijárási korlátozást feloldjuk, és a főváros mindig két hét késéssel követi majd a vidéket” – jelentette be a magyar miniszterelnök szombaton, a Facebook-oldalán.

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Azt mondta, Budapesten különösen fontos a védőtávolság betartása, a polgármestereket pedig arra kérte, hogy „ne vegyék félvállról a kockázatot”, és „külön figyeljenek oda az idősotthonok biztonságára”.

Közben megírtuk, hogy nagy a baj a kormány lélegeztetőgépeivel, valamit nagyon elszúrhattak a miniszterelnök közbeszerzésért felelős munkatársai.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet