Így üzent Orbán Viktor levélben Korda Györgynek

Levélben köszöntötte Orbán Viktor miniszterelnök Korda György előadóművészt 80. születésnapja alkalmából.

Nem hétköznapi születésnapi köszöntésben részesült Korda György.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Vannak dalok, amelyeket hallva egy egész korszak életérzése elevenedik fel bennünk. És vannak előadók, akik olyan képesség birtokában vannak, amellyel évtizedek múltán is képesek fenntartani a közönség figyelmét és szeretetét. Ehhez pedig nem elegendőek a jóleső nosztalgiát ébresztő dallamok, szükség van egy kifogyhatatlan energiával és derűs személyiséggel rendelkező előadóművészre is[/perfectpullquote]

– idézi a közlemény a levélben írtakat.

orbán levél
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök levele a 80. születésnapját ünneplõ Korda György táncdalénekesnek, elõadómûvésznek, amelyet Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelõs miniszterelnöki megbízott adott át az énekesnek Budapesten 2019. január 4-én / Fotó: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda

A köszöntőben Orbán Viktor kiemelte Korda György több évtizedes zenei munkásságát, a pókersport népszerűsítéséért tett fáradozásait és a “megannyi örökzöld slágert”, amellyel megajándékozta a zenekedvelő honfitársakat.

korad Klára femina
Korda György és Balázs Klári közösen örültek Orbán Viktor köszöntésének / fotó: Femina

Korda György pályafutása 60. jubileumi évfordulóját is ünnepelte, amelyre a miniszterelnök levelében is kitért, a jövőre nézve pedig jó egészséget és “kártyázásban, éneklésben egyaránt bővelkedő éveket” kívánt.

orbán levél
Orbán Viktor miniszterelnök levélben köszöntötte Korda Györgyöt / Fotó: Szigetváry Zsolt

A miniszterelnök jókívánságait Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott adta át az előadóművésznek a születésnapján.

Orbán Viktor reagált arra, hogy Vajna Timi magángépen vitte orvoshoz a cicáját

Több személyeskedő kérdést is intéztek ellenzéki politikusok Orbán Viktorhoz az azonnali kérdések órájában. Szilágyi György jobbikos képviselő szerint például “pofátlanság, hogy 3,5 millió ember él szegénységben, Orbán pedig luxusutakra megy a közpénzből felhizlalt NER-oligarchákkal”. Az politikus szóba hozta azt is, hogy Vajna Tímea magángéppel vitte gyógyíttatni Amerikába a betegeskedő macskáját, amelyre a miniszterelnök értetlenkedve reagált.

Korda György Budapesten született 1939 január 4-én.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból