A nap fotója: A magyar miniszterelnök és Manfred Weber könnyed beszélgetése

Magyarország miniszterelnökéhez az Európai Néppárt csúcsjelöltje, Manfred Weber látogatott el. A kettejük beszélgetéséről elkapott pillanatot választottuk a nap fotójának.

Jó hangulatban telt a találkozó egy része

O. Viktor kedden tárgyalt Manfred Weberrel, aki azért látogatott Magyarországra, hogy az elvarratlan szálakat megoldja. A nap fotójául választott kép tanúsága szerint a találkozó egy része igen kötetlen hangulatban telt. A magyar miniszterelnök állítólag hajlandó bocsánatot kérni.

Így költözött be Orbán Viktor a Várba, új munkahelyére

Januárban már hivatalosan is ez lesz Orbán Viktor munkahelye. Két nappal ezelőttig úgy tűnt, nem nézheti meg senki, milyen is lett végeredmény, aztán egy erről szóló Index-cikk után végül meghívást kaptunk egy december 24-i bejárásra.

Mint azt a fotó is mutatja, a Karmelita kolostor fogadta a két elnököt. Az apropót a FIDESZ EPP-ből való kizárásának kezdeményezése adta.

Weber: maradtak megoldatlan problémák

A Néppárt frakcióvezetője a találkozó után azt mondta, hogy a megbeszélés konstruktív volt. Szerinte sok mindenről beszéltek, de nem oldottak meg minden problémát.

Vannak alapvető értékek, amelyeket az EPP minden tagpártjának, így a Fidesznek is tiszteletben kell tartania – jelentette ki. Hozzátette: a magyar kormánypártnak minden Brüsszel- és Európai Unió-ellenes kampányt be kell szüntetnie, el kell távolítania a Brüsszel-ellenes plakátokat és garantálnia kell, hogy a jövőben sem lesznek ilyen kampányok.

weber orban parl kicsi 1 oszlopos breaking
Orbán Viktor és Manfred Weber beszélgetése a Karmelita kolostorban / Fotó: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

Orbán Viktor a találkozó után nem nyilatkozott, Gulyás Gergely állt a kamerák elé. Az Index tudósítása szerint a Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette: Orbán Viktor kész bocsánatot kérni, ha és amennyiben a hasznos idióták kifejezéssel megsértett valakit a Néppártban.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból