“Orbánnak csak Gestapója nincs”

A Yale professzora egy, a New York Times honlapján december 25-én megjelent cikkben beszélt erről, amelyben azt fejtegetik, hogy Magyarországon mennyire találhatók még meg a demokratikus értékek – írja a 24.hu.

cikk szerint maguk a szakértők is küzdenek azzal, hogy demokráciának lehet-e nevezni Magyarországot, ugyanis a korábbi történelmi példákkal ellentétben itt nincs vasfüggöny és nyílt politikai elnyomás.

Ορβαν
Orbán Viktor / Fotó: MTI / Máthé Zoltán

Stanley szerint Orbán mindössze annyiban különbözik a klasszikus fasiszta mintától, hogy „neki nincs Gestapója”, és a rendszer ellenőrzését nem erőszakkal végzi.

Lassan kész Orbán nagy műve, az 1944 utáni időszak kiradírozása

Orbán Viktor január első munkanapját a Várban, a Karmelita kolostor átalakított épületében kezdi, az épületet először az ígéretek ellenére sem láthattuk, majd mégis körbevezették az Indexet (illetve megjelent a kormánylap Origón is egy cikk az épületről, URL-jében a bejárás előtti nap dátumával).

Ezért volt annyira kiemelkedő jelentőségű, amikor nemrégiben mégis erőszakkal távolítottak el országgyűlési képviselőket a közmédia épületéből, emlékeztet a New York Times.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból