Követem Közélet Orbán Viktor ellen tüntettek Prágában

Orbán Viktor ellen tüntettek Prágában

Mint beszámoltunk róla, Orbán Viktor is jelen volt a prágai Állami Operaház átadásán, amit korábban felújítottak. A magyar tudósítások nem írtak róla, de a miniszterelnököt füttykoncert fogadta.

1
Orbán Viktor jelenlétében adták át a prágai Állami Operaházat

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b2) és Andrej Babis cseh kormányfõ (j2) megtekinti a felújított cseh Állami Opera épületét Prágában az ünnepélyes megnyitó elõtt 2020. január 5-én / Fotó: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Fischer Zoltán
Hirdetés

A magyar kormányfőt Andrej Babis cseh miniszterelnök hívta meg a felújított prágai Állami Operaház átadására. Orbánon kívül több külföldi politikus és csehországi diplomáciai képviseletek vezetői is jelen voltak.

Orbán Viktor is részt vett a prágai, felújított Állami Operaház átadóján

A magyar miniszterelnök mellett jelen voltak más külföldi politikusok és a prágai diplomáciai képviseletek vezetői is, írja a az MTI-re hivatkozva. A külföldi vendégek az ünnepi megnyitó előtt közösen megtekintették az operaház felújított épületét. A restaurált színház megnyitására az épületben megtartott első előadás 132. évfordulóján került sor.

A Prága központjában, a Szent Vencel-lovasszobor közelében, a cseh Nemzeti Múzeum és a Wilson vasúti főpályaudvar között álló épület a 2017 tavaszán elkezdődött munkák során teljes egészében megújult és korszerű műszaki berendezéseket kapott. A felújítás költségét eredetileg mintegy 900 millió koronára (11,34 milliárd forint) tervezték, de végül is a költségek 1,35 milliárd koronát tettek ki (17 milliárd forint).

A cikk folytatódik a következő oldalon!

Hirdetés
Promóció

legnépszerűbbek

A legszürreálisabb ötletek, hogyan védheted meg magad a koronavírus ellen

A kínai emberek saját kezükbe vették a sorsukat, maguknak gyártanak védőmaszkokat!

A pillanat, amikor az álmodozó turistát elgázolja a valóság

Nem véletlen, hogy egyes helyeken már turistaadót szednek.

Színésznők, akik nem szégyellik terhes alakjukat és döngő lépteiket

Bátran pózolnak fürdőruhában, domború hassal is és döngő léptekkel, ezek a büszke anyukák.
Hirdetés

a szerk. ajánlása

Tudtad? Kultúránként egészen mást jelent, amit a kezünkkel csinálunk

Ami egyik helyen a kedvesség jele, az máshol durvaságnak számít.

A nosztalgiavonat átrobogott a vásznakon – Ezek voltak 2019 legjobb külföldi filmjei a ContextUs szerint

Volt egyszer egy 2019-es év, amelyben korunk legnagyobb mesterei és feltörekvő tehetségei egyaránt megmutatták, hogyan is kell filmet készíteni.

Ezek minden idők legdrágábban elkelt festményei

Cikkünkben górcső alá vesszük a valaha legdrágábban elkelt tíz festményt, és arról is esik pár szó, miért kerülnek bizonyos festmények többe, mint mások.
Promóció

ez is érdekeltéged
<3