Mint beszámoltunk róla, Orbán Viktor is jelen volt a prágai Állami Operaház átadásán, amit korábban felújítottak. A magyar tudósítások nem írtak róla, de a miniszterelnököt füttykoncert fogadta.

Orbán Viktor jelenlétében adták át a prágai Állami Operaházat

A magyar kormányfőt Andrej Babis cseh miniszterelnök hívta meg a felújított prágai Állami Operaház átadására. Orbánon kívül több külföldi politikus és csehországi diplomáciai képviseletek vezetői is jelen voltak.

Orbán Viktor is részt vett a prágai, felújított Állami Operaház átadóján

A magyar miniszterelnök mellett jelen voltak más külföldi politikusok és a prágai diplomáciai képviseletek vezetői is, írja a az MTI-re hivatkozva. A külföldi vendégek az ünnepi megnyitó előtt közösen megtekintették az operaház felújított épületét. A restaurált színház megnyitására az épületben megtartott első előadás 132. évfordulóján került sor.

A Prága központjában, a Szent Vencel-lovasszobor közelében, a cseh Nemzeti Múzeum és a Wilson vasúti főpályaudvar között álló épület a 2017 tavaszán elkezdődött munkák során teljes egészében megújult és korszerű műszaki berendezéseket kapott. A felújítás költségét eredetileg mintegy 900 millió koronára (11,34 milliárd forint) tervezték, de végül is a költségek 1,35 milliárd koronát tettek ki (17 milliárd forint).

Orbán Viktor Prága Operaház2
A Miniszterelnöki Sajtóiroda Által Közreadott Képen Orbán Viktor Miniszterelnök (B2) És Andrej Babis Cseh Kormányfõ (J2) Megtekinti A Felújított Cseh Állami Opera Épületét Prágában Az Ünnepélyes Megnyitó Elõtt 2020. Január 5-Én / Fotó: Mti / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Fischer Zoltán

A cikk folytatódik a következő oldalon!

“Igen, Európára és nem a nacionalizmusra!”

A fenti felirattal fogadta néhány tucat demokrácia- és EU-párti tüntető Orbánt a prágai Állami Opera vasárnap esti megnyitóján, tudósít a Euronews. A transzparensek mellett füttykoncertben is részesítették, miután kiszállt az autójából.

Orbán a saját Facebook oldalán is beszámolt a látogatásról, de azon nem látszanak a tüntetők:

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Lapozz tovább a videóért a következő oldalra!

Videón a tüntetés

Tüntető fogadták Orbán Viktort a prágai opera megnyitóján

Az Európai Unió zászlaját lobogtató tüntetők várták a magyar kormányfőt a prágai opera kapujánál. … BŐVEBBEN : https://hu.euronews.com/2020/01/06/tunteto-fog…

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.