Orbán Viktor ellen tüntettek Prágában

Mint beszámoltunk róla, Orbán Viktor is jelen volt a prágai Állami Operaház átadásán, amit korábban felújítottak. A magyar tudósítások nem írtak róla, de a miniszterelnököt füttykoncert fogadta.

Orbán Viktor jelenlétében adták át a prágai Állami Operaházat

A magyar kormányfőt Andrej Babis cseh miniszterelnök hívta meg a felújított prágai Állami Operaház átadására. Orbánon kívül több külföldi politikus és csehországi diplomáciai képviseletek vezetői is jelen voltak.

Orbán Viktor is részt vett a prágai, felújított Állami Operaház átadóján

A magyar miniszterelnök mellett jelen voltak más külföldi politikusok és a prágai diplomáciai képviseletek vezetői is, írja a az MTI-re hivatkozva. A külföldi vendégek az ünnepi megnyitó előtt közösen megtekintették az operaház felújított épületét. A restaurált színház megnyitására az épületben megtartott első előadás 132. évfordulóján került sor.

A Prága központjában, a Szent Vencel-lovasszobor közelében, a cseh Nemzeti Múzeum és a Wilson vasúti főpályaudvar között álló épület a 2017 tavaszán elkezdődött munkák során teljes egészében megújult és korszerű műszaki berendezéseket kapott. A felújítás költségét eredetileg mintegy 900 millió koronára (11,34 milliárd forint) tervezték, de végül is a költségek 1,35 milliárd koronát tettek ki (17 milliárd forint).

orbán viktor prága operaház2
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b2) és Andrej Babis cseh kormányfõ (j2) megtekinti a felújított cseh Állami Opera épületét Prágában az ünnepélyes megnyitó elõtt 2020. január 5-én / Fotó: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Fischer Zoltán

A cikk folytatódik a következő oldalon!

“Igen, Európára és nem a nacionalizmusra!”

A fenti felirattal fogadta néhány tucat demokrácia- és EU-párti tüntető Orbánt a prágai Állami Opera vasárnap esti megnyitóján, tudósít a Euronews. A transzparensek mellett füttykoncertben is részesítették, miután kiszállt az autójából.

Orbán a saját Facebook oldalán is beszámolt a látogatásról, de azon nem látszanak a tüntetők:

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Lapozz tovább a videóért a következő oldalra!

Videón a tüntetés

Tüntető fogadták Orbán Viktort a prágai opera megnyitóján

Az Európai Unió zászlaját lobogtató tüntetők várták a magyar kormányfőt a prágai opera kapujánál. … BŐVEBBEN : https://hu.euronews.com/2020/01/06/tunteto-fog…


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból