Orbán Viktor híres beszéde óriáskivetítőn hallható a VOLT Fesztiválon

Orbán Viktor magyar miniszterelnöktől hangos a 2019-es VOLT Fesztivál. Hét-nyolc percenként levetítik a Nagy Imre temetésén elhangzott beszédét, a szovjet csapatok kivonulását követelve.

Harminc éves a rendszerváltás, és erről a VOLT Fesztiválon is megemlékeznek. Orbán Viktor magyar miniszterelnök híres, Nagy Imre temetésén elmondott beszédét adják le óriáskivetítőn 7-8 percenként. (Egyik legjobb fiatalkori fotóját itt tekintheted meg.) Bár fontos megjegyezni, hogy nem rajta múlott a szovjet csapatok kivonulása, amit követelt a beszédében. Mint ismert és emlékeztet rá az Index is, már három hónappal előtte megállapodott Németh Miklós kormányfő a szovjetekkel. Csak Moszkva a titokban tartást kérte.

rendszerváltás orbn viktor volt fesztivál 2019
Orbn Viktor magyar miniszterelnök híres beszédétől hangos a VOLT Fesztivál / Fotó: Index

A spotot egyébként az állami tévén és a TV2-n is rendszeresen leadják. Most viszont a 2019-es VOLT Fesztiválon is.

Új fejezet kezdődik a VOLT Fesztivál életében 2019-től

A VOLT Fesztiválra jellemző sokszínűség jegyében hazai- és világsztárok egész sora érkezik Sopronba. Mint ismeretes, színpadra lép a Slipknot, a Black Eyed Peas, Slash, a Cypress Hill, Parov Stelar, Robin Schulz és a Papa Roach. Sőt, ott ünnepli 15. születésnapját a Halott Pénz.

Mint ismert, a történelmi évfordulós évadért Schmidt Mária kormánybiztos, a Terror Háza igazgatója felel.

Schmidt Máriával, Csányival és egy török üzletemberrel nézi Orbán a Vidi-meccset

Az első félidőben a tévé megmutatta a magyar miniszterelnököt, akit két oldalról Csányi Sándor és Andnan Polat török üzletember fogott közre. Utóbbi a miniszterelnök vejével, Tiborcz Istvánnal üzletelt. Ami nagyobb meglepetés, hogy Orbán előtt ült közvetlenül Schmidt Mária is.

Vető Viktória, a Sziget Zrt. sajtófőnöke a lap kérdésére elmondta, “megállapodásuk van a Terror Házával a 30 évvel ezelőtti eseményekre.”

Hozzátette, ehhez kapcsolódik egy Trabantfestő rendezvény is, valamint különböző filmek, bejátszások is hallhatók és láthatók a fesztiválon.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Az óriáskivetítőn rotációban mennek, ugyanolyan sűrűséggel, ebből nem lóg ki a rendszerváltás évfordulójáról szóló bejátszás sem[/perfectpullquote]

– mondta az Indexnek.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból