Reisz Gábor lesz a díszvendég az Ördögkatlan fesztiválon, amin Cseh Tamásról is megemlékeznek

Jövő kedden kezdődik a 12. Ördögkatlan fesztivál, amelynek öt napja alatt 650 programot kínálnak az érdeklődőknek, mondták a pénteki sajtótájékoztatón a szervezők. 

A Ördögkatlan fesztiválon egyebek mellett színházi előadásokkal, irodalmi estekkel, képzőművészeti és családi rendezvényekkel, valamint könnyű- és komolyzenei koncertekkel várják az érdeklődőket.

Mint azt Kiss Mónika, a mintegy 200 millió forintból megvalósuló rendezvény egyik főszervezője elmondta, reményeik szerint idén minden eddiginél több, 80-100 ezer embert vesz részt a Baranya megye négy településén, Kisharsányban, Nagyharsányban, Beremenden és Villánykövesden megvalósuló programokon.

ördögkatlan fesztivál 2019 fellépők
Ördögkatlan Fesztivál / Fotó: MTI

Az újdonságokról szólva kiemelte, hogy idén öt külföldi zenekar is érkezik, emellett új játszóhelyszínek bekapcsolódása lehetőséget nyújt arra, hogy bizonyos produkciókból három-négy előadást is hirdetnek.

“Nem vagyunk normálisak” – Ördögkatlan Fesztivál (Videó)

A ContextUs szerkesztősége már nagyon várja az Ördögkatlan Fesztivált. Vermes Niki, portálunk POP rovatszerkesztője számolt be videó formájában, mely eseményeket várja a legjobban.

Bérczes László, az Ördögkatlan fesztivál másik főszervezője azt emelte ki, hogy az összművészeti rendezvény minden műfajt ugyanolyan fontosnak tart.

Mint mondta, a rendezvényen idén kiemelten megemlékeznek a tíz esztendeje meghalt Cseh Tamásról, akinek emlékszobájában rendszeresen lesznek programok archív hangfelvételekkel, emlékkoncerttel, beszélgetésekkel.

A koncertek között lesznek komolyzenei előadások is, Kodály Zoltán Háry János című daljátéka Dinyés Dániel vezényletével szabadtéren hallható majd. Az irodalmi estek mellett workshopok és képzőművészeti események is helyet kaptak a programban.

A Macska-jaj rendezője, Emir Kusturica szereti a Rossz verseket

Magyar sikerrel zárult szombat este a Monte-Carlói Nemzetközi Filmfesztivál. Reisz Gábor alkotása, a Rossz versek kapta a fődíjat az Emir Kusturica által elnökölt zsűritől. Ezt az elismerést először nyerte el magyar film, a díjat a magyar rendező vette át a fesztivál záró gálaestjén Monte-Carlóban. rossz versek film

Az idei Ördögkatlan díszvendégei Reisz Gábor filmrendező, a Jelenkor Kiadó, valamint a Hagyományok Háza lesznek.

A rendezvény programja a www.ordogkatlan.hu honlapon érhető el.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból