Eszem + Iszom GasztroArt Az óriási, csábító turmixok hamarosan lekerülnek a menülapról

Az óriási, csábító turmixok hamarosan lekerülnek a menülapról

Bár Magyarországon talán nem annyira ismertek, Amerikában és Angliában nagy népszerűségnek örvendenek a „freakshake” néven emlegetett óriási turmixok. Cukortartalmuk miatt nem kis veszélyt jelentenek az egészségre, ezért egyre több étterem dönt amellett, hogy nincs helyük az itallapon.

- Advertisement -

Akinek van Instagram oldala, valószínűleg már belefutott a minden jóval ellátott óriás turmixokba, amelyek felérnek legalább három desszerttel. Nagy-Britanniában és Amerikában „freakshake” néven emlegetik a monumentális desszertcsodákat, amelyek kinézetre nagyon vonzók, de cukortartalmuk miatt veszélyeztetik az egészségünket. Elképesztő mennyiségű variációja ismert, hiszen keksztől kezdve, a csokoládén át, a cukorkákig, minden jóval feldíszítik. Mivel a felsoroltak közül szinte egyik sem tartalmaz vitaminokat vagy bármit, amire szüksége lenne a szervezetünknek, elfogyasztása nem ajánlott.

Kinézetre valóban ellenállhatatlanok / Fotó: Ottawa Citizen

Azt régóta tudjuk, hogy a cukor addiktív, ezért a napi mennyiséggel óvatosan kell bánni. A Tricks of the Restaurant című műsor legutóbbi epizódjában kiderült, hogy egy adag turmix átlagosan 95 g cukrot tartalmaz. Ez háromszorosa egy 11 éves gyerek napi cukorbevitelének. Aki rendszeresen fogyaszt „freakshake”-et, számíthat arra, hogy előbb-utóbb cukorbeteg lesz, vagy tönkremegy a veséje. Amióta erre fény derült, a brit Tobey Carvey étterem kihúzta az édességet az menülapról.

Videón, ahogy majd’ 3 ezer Oreo kekszből alkották meg a Trónok Harca főcímét

Április 8-a nagyon közel van, nem is kell sokat várnia annak, aki Trónok Harca-kekszet akar majszolni. Az Oreo ugyanis piacra dobja a limitált kiadású kekszét, amelyet a népszerű sorozat, a Trónok Harca inspirált. Mint írja a , az új kekszek négyféle dombornyomással kerülnek piacra: Lannister-, Targaryen- és a Stark-házak címereivel.

A TGI Friday, a Byron Burger és a Frankie and Benny’s éttermek azonban továbbra is árulják a desszertet, bár utóbbi gondolkodik azon, hogy beszünteti. Néhányan Twitteren is megosztották véleményüket a hírrel kapcsolatban. Egyesek szerint ez várható volt, és emiatt nem tiltanák be az édességet. Mások pedig amellett érvelnek, hogy egészségkárosító hatása miatt igenis le kell venni az étlapokról. Aki esetleg mégis kíváncsi rá, Budapesten a Mr. Funk étteremben próbálhatja ki a magyarul csak shake szörnyetegként emlegetett desszerteket.

Promóció
ForrásDesigntaxi

legnépszerűbbek

Ezek a legjobb Tarantino-filmek a Rotten Tomatoes szerint

A Rotten Tomatoes-on a közönség értékelései alapján így rangsorolták Tarantino filmjeit.

Bödőcs Tibor: „Hugyozzál Hölgyet hermelinnel a hóba, hülyegyerek!” – Így veti a képzőművészetbe magát Bödőcs

Bödőcs Tibor humoristának október elején jelent meg második könyve, a Meg se kínáltak. Korábban már elolvastuk, „megkritizáltuk”, most pedig kiszemezgettük belőle a képzőművészethez – kulturális magazin révén – kötődő legjobb idézeteket.

a szerk. ajánlása

Ilyen lenne, ha a kedvenc filmjeleneteinket a kedvenc Disney-karaktereinkkel vegyítenénk

A Disney-figurák jól mutatnak a hollywoodi filmek jeleneteiben is

Ezekre az előadásokra küldenék el a politikusokat a színészek

"Kásler Miklósnak szeretném ajánlani a 10 című előadásunkat, mert az a tízparancsolatról szól", mondja Sodró Eliza.

Ez a 100 legjobb könyv, amelyek átformálták a világot – A 10 legjobb ifjúsági regény

A BBC összeállította minden idők legnagyobb hatású angol nyelvű regényeinek 100-as listáját. Cikksorozatunk hetedik részében a tíz legjobb ifjúsági regényt mutatjuk be.

most pörög

Kanye West alkoholizmusáról vallott, amit a hit segítségével győzött le

Kanye West alkoholizmusáról beszélt az Awaken 2020 nevű evangélikus rendezvényen.

Az 50 év után előkerült iratok szerint Samuel Beckett Nobel-díja ellen a biztosság elnöke kampányolt

Samuel Beckett irodalmi Nobel-díja megosztotta a jelölőbizottság tagjait, ez derült ki a Svéd Akadémia archívumának frissen előkerült irataiból.

Tóth Gabi férje, Krausz Gábor a nők védelmére kelt Schobert Norbi videója után

A hétfői ebéd előtt olyan Facebook-videót rögzített Schobert Norbi, hogy tematizálta a magyar közéletet.

Rendezők, akik világhírű festményeket csempésztek filmjeikbe – Ilyen a mozi és képzőművészet csodálatos találkozása

Mi köze Klimt A csók című festményének Scorsese Viharszigetéhez? Vagy a Forrest Gump kis Jenny-jének a 20. század egyik leghíresebb amerikai képéhez?

ez is érdekeltéged
<3