Eszem + Iszom GasztroArt Az óriási, csábító turmixok hamarosan lekerülnek a menülapról

Az óriási, csábító turmixok hamarosan lekerülnek a menülapról

Promóció

Bár Magyarországon talán nem annyira ismertek, Amerikában és Angliában nagy népszerűségnek örvendenek a „freakshake” néven emlegetett óriási turmixok. Cukortartalmuk miatt nem kis veszélyt jelentenek az egészségre, ezért egyre több étterem dönt amellett, hogy nincs helyük az itallapon.

Promóció
- Advertisement -

Akinek van Instagram oldala, valószínűleg már belefutott a minden jóval ellátott óriás turmixokba, amelyek felérnek legalább három desszerttel. Nagy-Britanniában és Amerikában „freakshake” néven emlegetik a monumentális desszertcsodákat, amelyek kinézetre nagyon vonzók, de cukortartalmuk miatt veszélyeztetik az egészségünket. Elképesztő mennyiségű variációja ismert, hiszen keksztől kezdve, a csokoládén át, a cukorkákig, minden jóval feldíszítik. Mivel a felsoroltak közül szinte egyik sem tartalmaz vitaminokat vagy bármit, amire szüksége lenne a szervezetünknek, elfogyasztása nem ajánlott.

Kinézetre valóban ellenállhatatlanok / Fotó: Ottawa Citizen

Azt régóta tudjuk, hogy a cukor addiktív, ezért a napi mennyiséggel óvatosan kell bánni. A Tricks of the Restaurant című műsor legutóbbi epizódjában kiderült, hogy egy adag turmix átlagosan 95 g cukrot tartalmaz. Ez háromszorosa egy 11 éves gyerek napi cukorbevitelének. Aki rendszeresen fogyaszt „freakshake”-et, számíthat arra, hogy előbb-utóbb cukorbeteg lesz, vagy tönkremegy a veséje. Amióta erre fény derült, a brit Tobey Carvey étterem kihúzta az édességet az menülapról.

Videón, ahogy majd’ 3 ezer Oreo kekszből alkották meg a Trónok Harca főcímét

Április 8-a nagyon közel van, nem is kell sokat várnia annak, aki Trónok Harca-kekszet akar majszolni. Az Oreo ugyanis piacra dobja a limitált kiadású kekszét, amelyet a népszerű sorozat, a Trónok Harca inspirált. Mint írja a , az új kekszek négyféle dombornyomással kerülnek piacra: Lannister-, Targaryen- és a Stark-házak címereivel.

A TGI Friday, a Byron Burger és a Frankie and Benny’s éttermek azonban továbbra is árulják a desszertet, bár utóbbi gondolkodik azon, hogy beszünteti. Néhányan Twitteren is megosztották véleményüket a hírrel kapcsolatban. Egyesek szerint ez várható volt, és emiatt nem tiltanák be az édességet. Mások pedig amellett érvelnek, hogy egészségkárosító hatása miatt igenis le kell venni az étlapokról. Aki esetleg mégis kíváncsi rá, Budapesten a Mr. Funk étteremben próbálhatja ki a magyarul csak shake szörnyetegként emlegetett desszerteket.

Promóció
ForrásDesigntaxi
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3