Az origami mestere valóságos csodát alkot papírból

Az origami a tradicionális japán papírhajtogatás művészete, amelyet Cristian Marianciuc olyan tökélyre fejlesztett, hogy ma már a legnagyobb origamimesterek is megirigyelhetik alkotásait.

Gyakorlat teszi a mestert. Cristian Marianciuc-nál talán kevesebben veszik komolyabban ezt a mondást és a kitartása meg is hozta a gyümölcsét. Egy éven keresztül minden nap gyakorolta az origamidaruk készítését. És egészen káprázatos szintre fejlesztette tudományát.

Zsebuniverzum: “Amikor hordják, a mi szemünkön keresztül látják a világot” – Interjú

ContextUs: A Zsebuniverzum Instagram-oldalát szemlézve realizálható, hogy több ciklusból épülnek fel a posztok koncepciója (amellett, hogy az első köteted címével is azonos az oldal). Március 22-ig Simon Márton Polaroidok könyvéhez köthető, arra emlékeztető fotókat láthatunk. Ezt követően minimalista versek bukkannak fel, mintha írógéppel írták volna. Augusztus 2-tól pedig a Riverside ékszerkollekciót népszerűsíted.

Marianciuc már nem hajtogat origami darukat, de ez nem jelenti azt, hogy felhagyott volna a művészetével. Azóta is tovább fejleszti képességeit és különböző technikákat és témákat sajátít el.

A művész legutóbbi igencsak bonyolult alkotásait a görög mitológia és japán folklór inspirálja, a férfi Instagram-oldalán láthatjuk, hogy valóban az origamimesterévé vált.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból