Manspreadingnek hívják a jelenséget, ami már az Oxford szótárba is bekerült, és sokaknak nem tetszik. Egy orosz lány a szentpétervári metrón fehérítővel vett retorziót.

Hirdetés

Tehát vannak azok a férfiak, akik a tömegközlekedésen egy seggnyi ülésnél többet foglalnak el, és teszik ezt elsősorban úgy, hogy szanaszét tárják combjaikat. Ennek egyenes hozománya, hogy ha ruhán keresztül is, de gyakorlatilag kirakatba teszik férfiasságuk fokmérőjét – a feministák szerint ez nem más, mint annak megmutatása, hogy ki a domináns.

Ezt elégelte meg egy húszéves orosz lány, és folyamodott a figyelemfelhívás radikális módjához: az otthoninál harmincszor erősebb fehérítős eleggyel locsolja telibe a terpeszkedők terpeszeit, itt éppen a szentpétervári metrón:

WTF is this Manspreading of Russian Feminist bleaching mens crotches!!

A female law student has has been splashing water mixed with bleach onto men’s groin on underground trains in order to tackle ‘manspreading’.

A videó készítői – Anna Dovgalyuk és barátai – szerint a manspreading nyílegyenes tiszteletlenség a nők irányába, és azok a férfiak, akik az alfaságukat ilyen úton igyekeznek akarják demonstrálni, megérdemlik a megvetést és a retorziót.

Még mindig sok a szexuális zaklatás az Oktoberfesten, noha nem jelentek minden inzultust

Ha azt a szót halljuk, Oktoberfest, a sör, a perec és a bőr nadrág jut eszünkbe. A fesztivál női látogatói azonban gyakran válnak zaklatás és fogdosás céltáblájává. A szexuális zaklatások közül sok marad homályban, mivel az inzultusok csak egy részét jelentik.

Ami egyébként a retorziót illeti, a fehérítős mixtúra

percek alatt felzabálja a színeket a textilről, letörölhetetlen foltokat hagyva a nadrágon.

Amik így Anna szerint azonnal megüzenik a világnak, hogy “melyik testrészük uralják ezeknek a férfiaknak a magatartását.”

Egy orosz lány fehérítővel locsolja a férfiakat a metrón / Fotó: Vice

Az aktivista azt mondja, készüljön fel Moszkva és Kazan, mert ők következnek.

Hirdetés