Ez az orosz lány fehérítőt locsol a metrón a terpeszkedő férfiak lábai közé

Manspreadingnek hívják a jelenséget, ami már az Oxford szótárba is bekerült, és sokaknak nem tetszik. Egy orosz lány a szentpétervári metrón fehérítővel vett retorziót.

Tehát vannak azok a férfiak, akik a tömegközlekedésen egy seggnyi ülésnél többet foglalnak el, és teszik ezt elsősorban úgy, hogy szanaszét tárják combjaikat. Ennek egyenes hozománya, hogy ha ruhán keresztül is, de gyakorlatilag kirakatba teszik férfiasságuk fokmérőjét – a feministák szerint ez nem más, mint annak megmutatása, hogy ki a domináns.

Ezt elégelte meg egy húszéves orosz lány, és folyamodott a figyelemfelhívás radikális módjához: az otthoninál harmincszor erősebb fehérítős eleggyel locsolja telibe a terpeszkedők terpeszeit, itt éppen a szentpétervári metrón:

No Title

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

A videó készítői – Anna Dovgalyuk és barátai – szerint a manspreading nyílegyenes tiszteletlenség a nők irányába, és azok a férfiak, akik az alfaságukat ilyen úton igyekeznek akarják demonstrálni, megérdemlik a megvetést és a retorziót.

Még mindig sok a szexuális zaklatás az Oktoberfesten, noha nem jelentek minden inzultust

Ha azt a szót halljuk, Oktoberfest, a sör, a perec és a bőr nadrág jut eszünkbe. A fesztivál női látogatói azonban gyakran válnak zaklatás és fogdosás céltáblájává. A szexuális zaklatások közül sok marad homályban, mivel az inzultusok csak egy részét jelentik.

Ami egyébként a retorziót illeti, a fehérítős mixtúra

percek alatt felzabálja a színeket a textilről, letörölhetetlen foltokat hagyva a nadrágon.

Amik így Anna szerint azonnal megüzenik a világnak, hogy “melyik testrészük uralják ezeknek a férfiaknak a magatartását.”

Mansss2
Egy Orosz Lány Fehérítővel Locsolja A Férfiakat A Metrón / Fotó: Vice

Az aktivista azt mondja, készüljön fel Moszkva és Kazan, mert ők következnek.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból