Nézem Képzőművészet Orosz műgyűjtőket tartóztattak le Belgiumban

Orosz műgyűjtőket tartóztattak le Belgiumban

Promóció

Egy orosz műgyűjtőpárost, Igor és Olga Toporovsky-t  tartóztattak le Belgiumban csalás és pénzmosás gyanúja miatt, írja a The Art Newspaper.

Promóció

A pár ahhoz a 2017-es orosz avantgárd művészeti kiállításhoz köthető, amelyet a Genti Szépművészeti Múzeumban rendeztek a 1910-30-as orosz modernizmusról. A kiállítás egyes darabjainak eredetisége kétséges volt.

Igor és Olga Toporovsky /Fotó: Dieleghem Alapítvány

Több mint húsz műalkotást adott kölcsön az Igor Toporovsky által létrehozott Dieleghem Alapítvány a genti kiállításhoz. A pár ügyvédje azt nyilatkozta, hogy az ügyfelei szilveszter után fognak reagálni a vádakra.

Az ügyvéd panaszt nyújtott be kliensei nevében, akiket még a múlt hónapban vettek őrizetbe, de nem derült, ki, hogy jelenleg is letartóztatásban vannak-e.

Látogatottsági csúcsot döntött Berlin új múzeuma, a James Simon Galéria

A 134 millió euróból megvalósított épületet David Chipperfield brit sztárépítész tervezte. A galéria több mint 4000 négyzetméteres kiállítóterülettel rendelkezik és egy előadóteremnek is otthont ad. Legfontosabb funkciója, hogy a Spree folyó szigetén található összes múzeum bejárataként szolgál. – mondta Michael Eissenhauer, a berlini állami múzeumok főigazgatója.

Még 2018 januárjában kezdtek aláírásgyűjtésbe neves szakértők és műkereskedők, amiben azt kritizálták, hogy a kiállítás 26 műalkotása nem tartozik a múzeumhoz, többek között Kazimir Malevich, Vladimir Tatlin, Natalia Goncharova és az orosz avantgárd más képviselőinek munkái. A múzeum honlapja sem adott magyarázatot arra, hogy miként tudta összeállítani a kiállítást.

A Genti Szépművészeti Műzeum/ Fotó: Marie Julie

Belga sajtóértesülések szerint a kérdéses műveket a Toporovsky-hoz köthető Dieleghem Alapítvány kölcsönként adta át a múzeumnak. Catherine de Zegher múzeumigazgatót az eset után felfüggesztették.

Promóció

legnépszerűbbek

A legszürreálisabb ötletek, hogyan védheted meg magad a koronavírus ellen

A kínai emberek saját kezükbe vették a sorsukat, maguknak gyártanak védőmaszkokat!

A pillanat, amikor az álmodozó turistát elgázolja a valóság

Nem véletlen, hogy egyes helyeken már turistaadót szednek.

Színésznők, akik nem szégyellik terhes alakjukat és döngő lépteiket

Bátran pózolnak fürdőruhában, domború hassal is és döngő léptekkel, ezek a büszke anyukák.
Promóció

a szerk. ajánlása

Tudtad? Kultúránként egészen mást jelent, amit a kezünkkel csinálunk

Ami egyik helyen a kedvesség jele, az máshol durvaságnak számít.

A nosztalgiavonat átrobogott a vásznakon – Ezek voltak 2019 legjobb külföldi filmjei a ContextUs szerint

Volt egyszer egy 2019-es év, amelyben korunk legnagyobb mesterei és feltörekvő tehetségei egyaránt megmutatták, hogyan is kell filmet készíteni.

Ezek minden idők legdrágábban elkelt festményei

Cikkünkben górcső alá vesszük a valaha legdrágábban elkelt tíz festményt, és arról is esik pár szó, miért kerülnek bizonyos festmények többe, mint mások.
Promóció

ez is érdekeltéged
<3