A méltán híres szovjet cenzúra most a rapzenét vette célkeresztbe. Vlagyimir Putyin orosz elnök szerint a műfaj kapcsolatban áll a szexszel, droggal és a tiltakozással. Egész koncertsorozatokat töröltek el a szigorítás miatt.

Az orosz elnök egy nemrég megjelent élő közvetítésben osztotta meg gondolatait a rapről. Putyin szerint a szövegek, amelyek a nemzet degradálásához vezetnek, szexről, drogról és lázadásról szólnak. Ezért elrendelte, hogy ezentúl a kormány „gondoskodjon” a műfajról.

615648564.1487785960
Még A Rapzenét Sem Engedi / Fotó: Vox

Az elmúlt néhány évben elképesztő népszerűségre tett szert a hip hop zene Oroszországban. Az olyan feltörekvő sztárok, mint FACE, provokatív szövegeivel haragította magára az orosz kormányt. Az orosz rapper, Husky „sértő” mondatokkal kritizálja a jelenlegi orosz hatalmat. Egyik koncertjét törölték is, amitől annyira mérges lett, hogy egy kocsi tetején adta elő szövegeit. Vandálkodásnak minősített cselekedete miatt 12 nap börtönbüntetésre ítélték, de a felháborodás miatt kiengedték.

Egy orosz tinédzser az első fiatalkorú, aki ellen eljárást indítottak a melegellenes törvény alapján

Neverovot kiskorúak között terjesztett homoszexuális propagandáért ítélték el, miután képeket posztolt a VKontakte orosz közösségi hálón, jelentette az Oroszországban működő LMBTQ csoport, a Russian LGBT Network . A július végi rendőrségi jelentés kiemeli, hogy Neverov oldalán olyan “képek (fotók) szerepeltek fiatal férfiakról, akiknek a megjelenése (részben meztelen testrészek) a homoszexuális kapcsolatok propagandájára jellemzőek a szakértői vélemények szerint “.

A szovjet cenzúrának köszönhetően teljes koncertsorozatokat töröltek nemrégiben. Oxxxymiron, egy orosz szabadúszó és zenész szerint, a kormánynak, így Putyin elnöknek egyszerűbb az előadókat vádolni, mint szembenézni a valódi problémákkal.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet