Az orosz-ukrán háború kárpátaljai magyar áldozatának felesége elárulta, a robbanás előtt még beszélt férjével.

A február 24-én kitört orosz-ukrán háborúnak már magyar áldozata is van, a 29 éves ungvári Kis Sándor. A haditengerészetnél szolgált, és Ocsakovnál egy robbanás következtében vesztette életét.  

Az elhunyt özvegye, Mária a Borsnak nyilatkozva mesélt férjéről, amiről a Szeretlek Magyarország is beszámolt. 

Az orosz megszállás alatt a Krím-félszigeten tartózkodott. Esküt nem tett. 10 éve teljesít szolgálatot az ukrán hadseregben. A terrorellenes alakulat tagja volt. Ocsakov városában tevékenykedett. A férjem hivatásának tekintette a katonaságot. Az életét áldozta a hazájáért.

Elmondása szerint Mária a rakétatámadás előtt még beszélt férjével. A robbanás után már hiába kereste, de eleinte a térerőt hibáztatta. Azután vette fel a kapcsolatot a hadsereggel, hogy a férfi továbbra sem jelentkezett nála. 

Kapcsolódó cikk

Mivel a halottak neveit tartalmazó listán nem szerepelt Sándor neve, a sebesülteket ellátó kórházba irányították. A sürgősségi osztályon sem találta férjét, így a halottasházba ment. 

Tizenkét elhunyt feküdt ott, köztük nők is. Megnéztem az élettelen testeket, és felfedeztem köztük Sándorét is. Az arca alig volt felismerhető, de a mellén levő névcímke sértetlen maradt. Így oszlott el minden kétségem. Az én férjem halt meg

– mesélte a nő elcsukló hangon.

Az özvegy elárulta, még mindig hisz gyerekeik szép jövőjében, és gondoskodik róla, hogy emlékezzenek édesapjukra. 

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet