A Nagy-Britanniában élő ukránok megdöbbentő történeteket osztottak meg hazájukban élő rokonaik háborús tapasztalatairól. Egy hétéves kisfiú például arra kényszerült, hogy megtanulja, hogy lehet Molotov-koktélt készíteni.

Vlagyimir Putyin február 24-én hajnalban rendelte el az Ukrajna elleni támadást. Azóta a világ számos pontján szerveztek háborúellenes tüntetéseket, köztük Magyarországon, de még Oroszországban is. A Daily Star cikke szerint a Nyugat-yorkshire-i tüntetésen a Nagy-Britanniában élő ukránok megosztották, min mennek keresztül az Ukrajnában élő rokonaik és barátaik.

A 26 éves fotós Anastasia Rapley arról számolt be, hogy a támadás veszélye olyannyira valós, hogy minden barátja és családtagja, köztük a hétéves unokaöccse is Molotov-koktélokat készít.

Mások arról meséltek, hogy rokonaik pincékben húzódnak meg a háború miatt, ahol nincsenek ágyak vagy folyóvíz, és a családoknak egy vödrön kell osztozniuk WC gyanánt.

Az Európai Unió több állama is hadi eszközökkel segíti az ukránokat, Orbán Viktor kijelentette, Magyarországnak nincsen nélkülözhető fegyvere a szomszédos ország számára. A háborúban már kárpátaljai magyar katonák is elestek. Az első orosz-ukrán béketárgyalásról ebben a cikkünkben írtunk korábban.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet