A magyar celebek a Pray for Ukraine jelmondat kíséretében osztották meg véleményüket az orosz-ukrán háborúról a közösségi médiában.

Ahogy Szeretlek Magyarország is kiemelte, a magyar hírességek sem hagyták szó nélkül a szomszédos ország eseményeit. Többen szolidaritásukat fejezték ki, de volt, aki azon akadt ki, hogy a celebek lájkokat gyűjtögetnek a háborúval.

Soha nem gondoltam volna, hogy ez az élmény, hogy egy ország lerohan egy másikat, ennyire valóságos és közeli élményem lesz, 2022-ben, a civilizált világ közepén. Nagyon nehéz szavakat találni. Félelem van, megdöbbenés, szorongás és tehetetlenség”

írta Alföldi Róbert Jászai Mari-díjas színész Facebook-oldalán.

Zimány Linda, Kulcsár Edina, Dukai Regina és Tóth Gabi az összefogás, az együttérzés és az ima fontosságát hangsúlyozta. Csonka András és Polgár Tünde arról posztoltak, felfoghatatlannak tartják a történteket. 

Vannak ott élő ismerőseim, és iszonyatosan durva, ami ott történik. Aggodalmas rohadt módon a helyzet. Ártatlan emberek vesztik életüket emiatt a háború miatt. A legrosszabb az egészben, hogy azon túl, hogy imádkozunk, sokat nem tudunk tenni. Imádkozzunk az ukrán emberekért, az ott élőkért, és azért, hogy minél hamarabb vége legyen ennek az egésznek

– mondta Alee, az X-faktor győztese videóban.

Majka egy több évvel ezelőtti dalszövegét posztolta ki, ami így szól: “Bujkálás, sírás, gyilkosság, kínzás, bombázás, tiltás, pusztítás, írtás, fájdalom, halál, betegség, veszettség, vagonba tereljék, láncokon vezessék, EZT SZERETNÉD?! Figyeld a véneket, aki átélte látta a lényeget, lent katonákat, odafent a gépeket, és jobban fáj, mint azt képzeled”. Lilu 24.hu cikke alapján egy más témájú beszélgetést tervezett volna csatornáján, de lemondta, mondván „A mai napon sokkal fontosabb dolgokra kell figyelnünk”.

Baukó Éva is megszólalt, de ő a tőle megszokott stílusban celebtársait címezte meg.

A Való Világ egykori sztárja azt kifogásolta, hogy szerinte a hírességek lájkokat gyűjtenek a háborúval, miközben a tengerpartról posztolgatnak, és felvágnak azzal, mennyi pénzük van. Ezután kiemelte, hogy ő Zanzibárra ment volna nyaralni egy barátnőjével, de a helyzetre való tekintettel lemondta.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet