Miután a McDonald's úgy döntött, felfüggeszti tevékenységét Oroszországban az orosz agresszió elleni tiltakozása jeléül, kígyózó sorok alakultak ki a gyorséttermek előtt.

A McDonald’s is csatlakozott azokhoz a nagyvállalatokhoz, akik a háború hatására ideiglenesen felfüggesztik a tevékenységüket Oroszországban. A cég közleményben jelentette be, hogy bezárja 850 oroszországi éttermét, de 62 ezer munkavállalóját továbbra is fizetni fogja, írja a Szeretlek Magyarország

Chris Kempczinski vezérigazgató a cég közleményében kiemelte, hogy az orosz invázió miatt kialakult európai humanitárius válság kimondhatatlan szenvedést okozott ártatlan embereknek, és ez ellen tiltakozva bezárják az orosz éttermeiket. 

A vállalat bejelentése után kígyózó sorok alakultak ki az éttermek előtt, úgy tűnik, az oroszok kihasználták az utolsó lehetőséget, hogy mekizhessenek egyet.

Vlagyimir Putyin február 24-én hajnalban rendelte el az Ukrajna elleni támadást. Az Európai Unió több állama is szankciókat szabott ki az ország ellen. A kezdeményezéshez cégek és művészek is csatlakoztak, például az orosz delegációt a következő cannes-i fesztiválról is kizártákVaszilij Petrenko karmester felfüggesztette oroszországi munkáit, és az Emmy-díjért sem indulhat orosz állami produkció.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet