Oláh Ibolya azután osztotta meg véleményét a háborúval kapcsolatban, hogy rakéta csapódott egy ukrán gyermekotthon szomszédságában.

Sarobilsk ukrán város egy hete került ostom alá. Az orosz rakéták lakóházakba csapódtak, köztük egy az ottani SOS Gyermekfalu melleti épületbe is, írja a Life.hu. A támadás 177 árva gyerek életét sodorta veszélybe. 

A családok szerencsére óvóhelyen húzták meg magukat a robbanások idején, így senki sem vesztette életét. “Menekítik Ukrajnából az SOS családokat! Az SOS munkatársai nem fogják magukra hagyni az Ukrajnában rekedt gyerekeket, bármi is történik. A legnagyobb tragédiát élik át másodszorra. Először a szüleiket veszítették el, most az otthonukat, hazájukat. Ők a háború kétszeres árvái” – írta az SOS Gyermekfalu hivatalos Facebook-oldalán.

A háború borzalmas dolog, szívszorító látni a családok tragédiáját. Hallottam a gyermekotthon bombázásáról, nagyon elszomorit! Ezek a gyerekek így is bizonytalanságban élnek. Az, hogy menekülniük kell és a hazájukat is el kell hagyni, még reménytelenebbé teszi az életüket. Nagyon együttérzek velük

 – mondta Oláh Ibolya énekesnő könnyek között az esettel kapcsolatban. 

Vlagyimir Putyin február 24-én hajnalban rendelte el az Ukrajna elleni támadást. Az Európai Unió több állama is hadi eszközökkel segíti az ukránokat, Orbán Viktor kijelentette, Magyarországnak nincsen nélkülözhető fegyvere a szomszédos ország számára. A háborúban már kárpátaljai magyar katonák is elestek. Az első orosz-ukrán béketárgyalásról ebben, a másodikról pedig ebben a cikkünkben írtunk korábban. A források szerint az orosz katonáknak fogyóban van az élelme, és a logisztikai problémák következtében lelassult az orosz hadikonvoj előrenyomulása.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet