Emmanuel Macron francia elnök hazugsággal is megvádolta Vlagyimir Putyin orosz elnököt.

Emmanuel Macron francia elnök és Vlagyimir Putyin orosz elnök, valamint Olaf Scholz német kancellár közti hármas telefonbeszélgetést folytattak. A BBC információ szerint a tárgyalás során Macron arra kérte Putyint, hogy vessen véget a háborúnak.

A Reuters által idézett francia elnökségi tisztviselő szerint azonban Putyin nem tűnt késznek a háború befejezésére.

A két nyugat-európai vezető a tárgyalás során elismételte a tűzszünetre való felhívást mint a teljes körű tárgyalások feltételét.

Kapcsolódó cikk

Az AFP beszámolója azt is megemlíti, a francia elnök hazugsággal vádolta Putyint, miután az orosz vezető azt mondta, hogy az ukrán katonák felelősek az emberi jogok megsértéséért a konfliktuszónákban.

A francia elnök nem először tárgyalt az orosz elnökkel. Mint beszámoltunk róla ebben a cikkben, március 3-án, csütörtökön másfél órás telefonbeszélgetésen egyeztettek. Az orosz elnök azzal fenyegetőzött, hogy Kijev késlekedése a tárgyalásokban ahhoz vezet, hogy „további követeléseket támasztanak Kijevvel szemben”.

Putyin arra is ígéretet tett, hogy Moszkva el fogja érni azokat a célokat, amelyeket kitűzött az Ukrajna elleni invázió vonatkozásában. Ezek közé tartozik elsősorban Ukrajna demilitarizálása és semleges státusza.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.