Gyanús körülmények között egy budapesti hotelben halt meg a fiatal orosz zonogoraművész

A magyar hatóság szerint valószínűleg szén-monoxid-mérgezés miatt halt meg egy fiatal orosz zongoraművész, Elina Valijeva Budapesten. A tanára szerint viszont több kérdés is felmerül az ügyben.

A 27 éves Elina Valijeva holttestét vasárnap találták meg egy budapesti hostelben. A fürdőszobai gázkészülék hibája okozhatta a balesetet. A XIII. kerületi szálláshely elzárkózott a nyilatkozattól.

elina valijeva orosz nő zongoraművész budapesten meghalt
Elina Valijeva orosz zongoraművész / Fotó: Getty Images

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője azt mondta: a mentők hosszan küzdöttek a fiatal nő életéért, de már nem tudtak rajta segíteni. Egy férfit enyhe szén-monoxid-mérgezés tüneteivel a toxikológiára vittek.

A Híradóban elmondták, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint idegenkezűség és bűncselekmény gyanúja nem áll fenn.

Borbély Zoltán ügyvéd úgy nyilatkozott: ha idegenkezűség gyanúja nem áll fenn, akkor közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az ügyet a rendőrség. Az ügyvéd ugyanakkor megjegyezte, felmerülhet a foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés.

Ugyanakkor a Ria Novosztyi a Ren TV-re hivatkozva azt írja, hogy a zeneakadémia professzora szerint az ügyben nagyon sok a kérdőjel.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Engem hívogatnak magyarországi tévések, hogy mondjam el, mi történt Elinával. Azt válaszoltam nekik, hogy ezt én szeretném önöktől megtudni, önök vannak Budapesten![/perfectpullquote]

– mondta a professzor. A „magyar tévések” elmondták, hogy egy orosz fiatalember kómában fekszik a kórházban.

Meghalt Meizl Ferenc klarinétművész 96. életévében

Meizl Ferenc et Bácsbokod önkormányzata saját halottjának tekinti, temetéséről később gondoskodnak. Meizl Ferenc kimagasló tehetségű klarinétművész volt, aki zongorán játszott, mint az alábbi videó is bizonyítja: Meizl Ferenc, a Liszt-díjas és legendás klarinétművész, betöltvén a kilencvenet, zongorához ült. Ujjai egy csúnya kéztörés után ugyan nehezen mozognak, és mégis…

Azonban Bogdanov felvilágosította őket, hogy az a fiatalember már rég Moszkvában van, él, egészséges.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Hogyhogy elengedték? Hogy lehet, hogy valaki, aki egy meghalt lánnyal egy helyen tartózkodott, már Moszkvában lehet? Hogyhogy senki sem tartóztatta fel? Senki sem faggatta ki?[/perfectpullquote]

– tette fel a kérdéseket a professzor a vele készített interjúban.

A zeneakadémia professzora a Ria Novosztyinak elmondta: tanítványa komoly karrier előtt állt, az utóbbi három évben három nemzetközi díjat nyert el. Valijeva 2020 márciusában japán turnéra indult volna.

A zongoraművész emlékére csütörtökön koncertet tartanak az oroszországi zeneiskolában.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból