A koronavírus-ellenes krízisközpont szerint a Covid-19 megbetegedések száma emelkedni látszik Oroszországban, számuk 40 017-tel nőtt az elmúlt nap során.

Szeptember 28-án arról számoltak be, hogy Oroszország jelenleg több mint 20 millió Covid-megbetegedéssel küzd, miközben a számok egyre nőnek, mivel az előző napon több mint 36 000 esetet regisztráltak, írja a DailyStar.

A magas megbetegedések ellenére kevesebben kerültek kórházba a vírussal, a becslések szerint 3300-an az elmúlt nap során, ami 9,6%-kal kevesebb, mint egy nappal korábban. Míg az ország 34 régiójában nőtt a kórházi betegek száma, addig 49 másik régióban csökkent ez a szám.
A koronavírus-ellenes krízisközpont jelentése szerint az ország fővárosában a Covid-fertőzöttek száma az elmúlt nap során 4041-gyel nőtt az egy nappal korábbi 2089 esethez képest, így Moszkvában összesen meghaladta a 3 milliót.

Kapcsolódó cikk

Míg Szentpéterváron, az ország második legnagyobb városában a megbetegedések száma az elmúlt nap során 1771-gyel nőtt az egy nappal korábbi 2081-hez képest, így összesen csaknem 2 millió eset volt.
Az elmúlt nap során Oroszországban 111-en haltak meg a koronavírussal összefüggésben, ez elérte a 387 054-et, ezt a számot a koronavírus-ellenes krízisközpont is megerősítette.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

idojaras elorejelzes 2024 aprilis sarkvideki hideg

Érkezik az év hidegfrontja, hó is eshet

Sarkvidéki hideg zúdul az afrikai melegre, jövő hétfőről keddre helyenként 25 fokot zuhanhat a hőmérséklet, és komoly viharok alakulhatnak ki, a hegyekben havazás sem kizárt.

nyugdijkorhatar 2024 nyugdij nyugdijas nyugdij utalas 2024

Tényleg csak 70 évesen mehetünk nyugdíjba? Itt a nyugdíjszakártő válasza

A világ egyik nagy vagyonkezelő cége arra figyelmeztette a munkavállalókat, hogy ne számítsanak arra, hogy kényelmesen nyugdíjba tudnak vonulni a hatvanas éveikben, hanem meg kell emelni a nyugdíjkorhatárt akár 70 évre, mert az emberek sokkal tovább élnek, mint korábban, és kevesebb fiatal kép be a munkaerőpiacra.