Az Osage törzset ért, 1920-as években Oklahomában történt sorozatgyilkosságról forgat thrillert Martin Scorsese Oscar-díjas rendező Leonardo DiCaprio, Robert De Niro és Lily Gladstone sztárszereposztással.

Martin Scorsese ismét Leonardo DiCaprióval forgat

A Killers of the Flower Moon című produkció David Grann bestsellere nyomán készül – adta hírül a Deadline. A szerző a múlt század elején Oklahomában történt sorozatgyilkosságok nyomába eredt.

Leonardo Dicaprio Martin Scorsese Killers Of The Flower Moon Odage Indianok
Leonardo Dicaprio És Martin Scorsese / Fotó: Victoria Will / Invision / Ap

Az 1920-as években Amerika leggazdagabb emberei közé tartoztak az Oklahomában élő Osage indiánok, miután kiderült, hogy földjeik alatt hatalmas olajmezők húzódnak. Gazdagságukért azonban hatalmas árat fizettek: a telepesek gyakorlatilag fokozatosan kivégezték a törzs tagjait.

Az FBI első sorozatgyilkossági ügye: az Osage törzsbéli Anna Brukhart meggyilkolása

Az őslakos Mollie Brukhart testvére, Anna meggyilkolása ügyében az FBI indított vizsgálatot, ez lett a szövetségi nyomozóiroda első nyomozása, melyet sorozatgyilkosság ügyében folytatott.

Osage Indianok Meggyilkolasa 1924 Oklahoma
Az Osage Indián Törzs Tagjai Helyi Telepesek Körében, 1924-Ben / Fotó: Archie Mason

Lily Gladstone alakítja a filmben Mollie Brukhartot, Ernest BrukhartDiCaprio – feleségét, Robert De Niro pedig Brukhart nagybátyját, a befolyásos helyi birtokost játssza.

Kapcsolódó cikk

Scorsese és Leonardo DiCaprio rendszeresen dolgozik együtt. A színész korábban a rendező a New York bandái, az Aviátor, A tégla, a Viharsziget és A Wall Street farkasa című játékfilmjében, valamint az Audition című rövidfilmjében is szerepelt. Martin Scorsese a rendezés mellett Dan Friedkin és Bradley Thomas társaságában producere is lesz a filmnek. A forgatókönyvet Eric Roth írja. A Killers of the Flower Moon az Apple stúdió, az Imperative Entertainment és az Appian Way Productions közreműködésével készül.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet