Nézem Film 93 ország versenyben a legjobb nemzetközi film Oscar-díjáért

93 ország versenyben a legjobb nemzetközi film Oscar-díjáért

Promóció

A Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia október 7-i bejelentése alapján a legjobb nemzetközi filmért járó szoborért 93 ország alkotásai versenyeznek – írja a The Hollywood Reporter.

Promóció
- Advertisement -

A „külföldi film” helyett idéntől a „nemzetközi film” kategóriába nevezhették alkotásaikat a nem amerikai filmkészítők – ebben a kategóriában indul Tóth Barnabás Akik maradtak filmje is.

A 2019-es Oscar-díj nyertesei (balról jobbra): Rami MAlek, Olivia Colman, Regina King, Mahershala Ali / Fotó: Andrew H. Walker / BEI / REX / Shutterstock

A nemzetközi film kategória főbb kritériumai: olyan, legalább 40 perces mozgókép, amely az Amerikai Egyesült Államok területén kívül készült és nem angol nyelvű párbeszédek dominálnak benne.

Akik maradtak: Túlélték a háborút, de élni még nehezebb lesz – Kritika

Nem csak az a kérdés, túl lehet-e élni a tragédiákat, hanem az is, hogyan lehet azok után élni és szeretni. Szívbemarkoló élmény Tóth Barnabás Akik maradtak filmje, amelyet a jövő évi Oscar-díjra jelölt Magyarország. akik maradtak film, tóth barnabás rendező, hajduk károly, szőke abigél

A szakértők szerint a legjobb nemzetközi film Oscar-díjának elnyerésére egy dél-koreai dramedy, az Élősködők (Parasite) is esélyes. Az idei cannes-i filmfesztiválon elnyerte az Aranypálmát, a magyar mozikban december 5-től vetítik.

Az egyenlőtlenségek okozta társadalmi erőszakről szóló film, az Élősködők nyerte a 2019-es Cannes Filmfesztivál Arany Pálma-díjat

A gazdatest, a Snowpiercer – Túlélők viadala, az Okja rendezője tízévnyi nemzetközi kitérő után forgatott ismét a hazájában. És ennek eredményeként egy tőle megszokott hangvételű, besorolhatatlan szociális tragikomédiát készített. Bong Dzsun Ho nem először választotta a szórakoztató zsáner műfaját, hogy hangsúlyosabban és szimbolikusan tudja megmutatni a szociális viszonyokat egy olyan világban, ahol a társadalmi különbségek igazságtalan módon növekednek.

Pedro Almodovartól a Fájdalom és dicsőség (Pain and Glory) és a francia-mali származású Ladj Ly rendező A nyomorultak (Les Misérables) újragondolása is az esélyesek között szerepel. A szenegáli Mati Diop Atlantique (Atlantics) filmje is a várományosok között, aki az idei cannes filmfesztiválon már történelmet írt. Mint ismert, a nagydíj elnyerésével ő lett az első színes bőrű nő, aki díjat nyert Cannes-ban.

Mati Diop, aki filmjével történelmet írt Cannes-ban!

A helyszín Dakar, Szenegál, ahol rengeteg fiú és férfi tűnik el, átszelve az óceánt, kockáztatva az életüket egy jobb jövő reményében. Mati Diop az otthon maradt asszonyok és barátnők szemszögéből mondja el napjaink menekültválságát. Ahogyan Diop fogalmazott, úgy kell elképzelni, mint az Odüsszeusz története Penelopé nézőpontjából. A rendezőnek Sylvester Stallone adta át a díjat.

Ghána, Nigéria és Üzbegisztán filmje először indul a megmérettetésen. A legjobb nemzetközi film kategóriájának tíz versenyműből álló shortlistjét december 16-án hozzák nyilvánosságra, majdnem egy hónappal az összes többi kategória 10 legjobbjának kihirdetése előtt (2020. január 13.). A 92. Oscar-díjátadó gálát pedig 2020. február 9-re tűzte ki az Akadémia.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3