Összegyűjtöttünk néhány jól ismert filmet, amelyek azzal váltak még élvezetesebbé, hogy a színészek rögtönöztek a jelenetekben.

Ahogyan a való életben, a filmekben sem mindig terv szerint alakulnak az események. Előfordul az is, hogy az improvizációk jobban sikerülnek, mint a jól megtervezett jelenetek. Sok film azzal vált még jobbá, hogy a színészek rögtönöztek benne. A keresztapa, a Good Will Hunting és A bosszúállók is tartalmaznak olyan jeleneteket, amelyek nélkül el sem tudnánk képzelni  a filmet, pedig ezek között is van improvizáció.

A tégla

A pisztoly Frank Costello kezében. Nem ez volt az első eset, amikor Jack Nicholson improvizált egy jelenetben. A kérdéses részben, a Nicholson által játszott Jack Costello pisztolyt fog Leonaro Dicaprio karakterére, aki szintén briliáns volt a jelenetben.

Jack Nicholson Frankcostello
Jack Nicholson Egy Váratlan Pillanatban Pisztolyt Rántott A Forgatáson / Fotó: Netflix

Nicholson a ruhája alatt csempészte be a pisztolyt a forgatásra, hogy a kellő pillanatban elővéve a frászt hozza színésztársára, aki szó szerint remegett a jelenet alatt. Még a rendezőt, Martin Scorsese-t is kirázta a hideg, Nicholson kis meglepetésétől.

Bosszúállók: Végtelen háború

A jelenet, amikor Pókember, Vasember, és Doctor Strange találkoznak a Galaxis őrzőivel. Sok vicces jelenet van a filmben, de nem mindegyik szerepelt eredetileg a forgatókönyvben. Az egyik ilyen jelenet, amikor Gamora felől érdeklődik Tony Stark.

DRAX – vicces jelenetek

Random jelenetek, amiket Drax tett felejthetetlenné.

 

Good Will Hunting

A jelenet, amelyben a főszereplő a terapeutával beszélget, aki a felesége éjszakai szellentéseiről mesél. A sztori Robin Williams improvizációja volt, így Matt Daemon nevetése teljesen őszinte reakció volt. Ha jobban megnézed, a kamera is bemozdul, mert az operatőr sem tudta visszafojtani a nevetést.

Tökéletes pár (Good Will Hunting)

http://www.ivi.hu/blog-orokke-szeretni-foglak-most

Esőember

A telefonfülkés jelenet közben Dustin Hoffman szellentett egyet a zárt térben. Ennek ellenére Hoffman és Tom Cruise tovább játszottak, minta benne lenne a forgatókönyvben ez a kis baleset.

Uh oh. Fart. [Rain Man]

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

Star Wars – A birodalom visszavág

A forgatókönyv szerint, amikor Lea azt mondja Han Solonak, hogy „Szeretlek”, akkor neki azt kellett volna felelnie, hogy „Én is szeretlek”. Harrison Ford, ezt túl egyszerűnek találta, és inkább csak annyit mondott, hogy „Tudom”. Így egy klasszikus idézetté vált.

 

via GIPHY

Őrült, dilis szerelem

A Dirty dancing-es ugrás. A forgatókönyvben nem szerepelt ez az akrobatikus jelenet, de Ryan Gosling jó ötletnek tartotta. Barátaival sokszor megcsinálta már ezt a mutatványt bárokban és klubokban, így nem eset nehezére annak kivitelezése.

Örült Dilis Szerelem(Dirty Dancing-hun)

örült dilis szerelem legjobb része

A keresztapa

A cica Don Corleone ölében. Ez a jelenet sem szerepelt a scriptben. Állítólag a macska véletlenül jelent meg a díszletben, és ugrott Marlon Brando ölébe. A színész nem esett ki a szerepéből és a macskával játszva csinálta végig a feszült jelenetet.

keresztapa1_egyszer_majd_mi_is_kerunk

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

A Wall Street farkasa

Éttermi dalolós jelenet. A szcénát, amikor Matthew McConaughey és Leonardo DiCaprio karakterei együtt ebédelnek, a rendező eredetileg másképp képzelte. Matthew javaslatárakerült bele a filmbe az a kis rituálét, amit a saját életében is szokott csinálni, amikor el akar lazulni. DiCaprio pedig nem jött zavarba, utánozni kezdte színésztársát.

A Wall Street farkasa – Mark Hanna oktatása (Magyar szinkron)

A Wall Street farkasa (The Wolf of Wall Street) amerikai életrajzi dráma, 179 perc, 2013 Leonardo DiCaprio (Jordan Belfort) Jonah Hill (Donnie Azoff) Matthew…

Zoolander – temetői beszélgetés

Néhányszor, az improvizációt azért alkalmazzák a színészek, mert elfelejtik a szöveget. Ez történt a Zoolender, a trendkívüli című vígjátékban is, amikor Ben Stiller és David Duchovny a temetői jelenetben beszélgetnek. Ben Stiller karaktere, arról kérdezősködik, hogy miért a férfimodellek hajtják végre a politikai gyilkosságokat. Duchovny elmagyarázza neki, de mivel Ben elfelejtette a szöveget, újra felteszi a kérdést, amire a válasz az volt: „Viccelsz? Most magyaráztam el?” De ez a baki, 100%-ban illett Zoolander karakteréhez, aki egy idióta.

via GIPHY

Fifti-fifti

Joseph Gordon-Levitt egy jelenet kedvéért valóban leborotválta a saját haját. Ez nem volt benne a forgatókönyvben, amit Seth Roger rémült arckifejezése is elárul.

Fifti Fifti

Harry Potter és a Halál ereklyéi 2. rész

Voldemort beszéde. A jelenetben szereplő színészek szerint, a Voldemortot alakító, Ralph Fiennes minden felvételkor másképp adta elő a szöveget, hogy valódi reakciókat váltson ki társaiból. Ez sikerült is hiszen Matthew Lewis (Neville Longbottom) valódi haragot érzett és ez segítette, hogy jobb legyen a jelenetben.

Harry Potter és a Halál ereklyéi II. rész: Voldemort beszéde (hun)

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

Bosszúállók

Amikor Robert Downey jr., azaz Tony Stark majdnem meghal, de az utolsó pillanatban megmentik, azt kérdezi mindenkitől: „Ettetek már shawarmát? Két háztömbnyire van egy shawarma büfé. Nem tudom mi az, de ki akarom próbálni!”

The Avengers – Complete Shawarma Post Credits Scene *HD*

In the first of two post-credits scenes, the Other confers with his master (Thanos) about the attack on Earth; in a second scene, the Avengers eat in silence…

Ez a szöveg nem szerepelt a scriptben, de az alkotóknak annyira megtetszett, hogy felvettek egy jelenetet, amiben Tony Stark és csapata shawarmát esznek.

Köszönjük a Bright Side-nak!

További filmes érdekességekért látogass el a ContextUs Filmek rovatába!

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.